Τετάρτη, 27 Μάι, 2020

  • Τώρα τα “επιστημονικά πορίσματα” προσαρμόζονται στις ανάγκες της ακαριαίας άρσης όλων των μέτρων αποστασιοποίησης
  • Και οι σχολικές καθαρίστριες;
  • Τι θα γίνει, επιτέλους, με το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»;
  • Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από ψέμα
  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
  • Και χαμένοι...και δαρμένοι!
Τώρα τα “επιστημονικά πορίσματα” προσαρμόζονται στις ανάγκες της ακαριαίας άρσης όλων των μέτρων αποστασιοποίησης1 Και οι σχολικές καθαρίστριες;2 Τι θα γίνει, επιτέλους, με το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»;3 Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από ψέμα4 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ5 Και χαμένοι...και δαρμένοι!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προς γονείς: Ας σκεφτούμε βαθύτερα

print
email
από Η Άλλη Άποψη

του Αλέκου Χατζηκώστα

Αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις είναι η παρουσία δεκάδων γονιών της περιοχής του πρώην δήμου Πλατέος στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας (ΦΩΤΟ), το μεσημέρι της Δευτέρας 16/5 που είχε ως θέμα το μέλλον των γυμνασίων σε Πλατύ, Τρίκαλα και Κορυφή. Σίγουρα είναι θετικό γεγονός η ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή στη συνεδρίαση, αλλά και την έκφραση της γνώμης τους νωρίτερα μέσα από τις διαδικασίες των συλλόγων γονέων. Θα πρέπει όμως να δούμε ορισμένα γενικότερα πολιτικά ζητήματα συνοπτικά ώστε να βγαίνουν και ουσιαστικά-αναγκαία συμπεράσματα.

1. Η πρόταση για το κλείσιμο των Γυμνασίων στην περιοχή δεν είναι «τεχνοκρατικό ζήτημα», ούτε είναι «καπρίτσιο» κάποιου διευθυντή. Είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής και στο χώρο της Παιδείας. Μία πολιτική, που ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν την βλέπει ως δημόσιο-κοινωνικό αγαθό, ως δικαίωμα, αλλά ως εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Μία πολιτική που στο όνομα της «δημοσιονομική προσαρμογής», περιορίζει τις δαπάνες, οδηγεί τα σχολεία σε συγχωνεύσις-καταργήσεις, καταργεί ουσιαστικά τα ολοήμερα κ.α Μία πολιτική που μας αναγκάζει να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη για να τα σπουδάσουμε, που ταυτόχρονα μετατρέπει τα πτυχία των παιδιών σε «κορνίζες», που τα κάνει στη συνέχει μετανάστες για να βρουν δουλειά..

2. Τα όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση είναι κομμάτι και έχουν την ίδια ρίζα με όσα συμβαίνουν και στη δική μας ζωή, με την ανεργία και την υποαπασχόληση, με την απλήρωτη αγροτική παραγωγή, με την αβάστακτη φορολογία, με την αντιασφαλιστική καταιγίδα κ.α . Μία πολιτική που έχει ως στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση της κερδοφορίας των λίγων και οικονομικά ισχυρών στο «παγκοσμοποιημένο-ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον». Όσο ακολουθείται η ταξική αυτή πολιτική τόσο τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών μας θα είναι εφιάλτες.

3. Επομένως αφού κατανοήσουμε τον πραγματικό ένοχο, τους πραγματικούς υπεύθυνους, χωρίς άγονες ή τοπικιστικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις να διεκδικήσουμε μαζικά, ενωτικά, δυναμικά λύσεις για τα προβλήματα μας. Λύσεις ενταγμένες στη ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής και στον χώρο της εκπαίδευσης. Ριζική αλλαγή που απαιτεί σύγκρουση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, την Ε.Ε, άλλη πολιτική που φορέας υλοποίησης του θα είναι ο λαός που θα έχει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, δηλαδή την οικονομική και πολιτική εξουσία.

Έχει διαβαστεί 184 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 20 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 93 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά