Σάββατο, 23 Οκτ, 2021

  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
  • Με την προβιά...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ1 Με την προβιά...2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/103 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια4 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20215 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εστίες διασποράς

Εστίες διασποράς

Πάνω από 1.000 τμήματα συγχωνεύονται πανελλαδικά αυτές τις μέρες, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις γονέων και μαθητών, αφού εκτός από το «γης Μαδιάμ» που συνεπάγονται τα 27 και 28 παιδιά στην τάξη, ο συγχρωτισμός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για τη διάδοση της πανδημίας, στη φάση της νέας έξαρσης. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η απου... Περισσότερα

ΠΥΡ ΓΥΝH ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΠΥΡ  ΓΥΝH  ΚΑΙ  ΘΑΛΑΣΣΑ

 Γράφει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, φαρμακοποιός, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας

Πυρπολείται η χώρα και οι υπεύθυνοι περί άλλων τυρβάζουν

Πέσανε οι μάσκες ή απλά τις βγάλανε; Είναι τόσο μεγάλη η μπόχα φαίνεται που ούτε αυτές τους ανέχονται. Μας δουλεύουν οι κορονοϊοκυνηγοί. Βγαίνουν στη τηλεόραση και διαβάζουν τα γραπτά που τους ετοίμασαν οι ωραιογράφοι κενοί υπαλληλίσκοι. Άξιος ο μισθός τους μια και ανταποδίδουν με μαεστρία την υποχρέωση προς τους εξουσιαστές. Άξιος ο μισθός και ωραία λόγια παραπλάνησης. Καίγεται η Ελλάδα και ο αρμόδιος συντοπίτης και από σπόντα υπουργός μας λέει ότι το κράτος ήταν έτοιμο. Πόσο έτοιμο μπορεί να ναι ένα κράτος που ο αρμόδιος πρώην υπηρεσιακός υπεύθυνος διώκεται για το έγκλημα στο Μάτι. Διορίστηκε από αυτούς που του ρίχνανε ευθύνες για τραγική ανευθυνότητα τότε… και για έγκλημα των τότε διοικούντων. Υπάρχει κανείς ρε ανευθυνοϋπεύθυνα παλικάρια να με εξηγήσει, τον άμοιρο, πως κάποιοι επιπλέουν και από κατηγορούμενοι βρίσκονται σε έμμισθες θέσεις; Τα κουκουνάρια του αείμνηστου Αβέρωφ και ο στρατηγός άνεμος του γνωστού Πολύδωρα φταίνε; 

 Πάει.. πάει.. πάει… κάηκε για μιά ακόμη φορά η χώρα. 

 Κοιτάω το ημερολόγιο και βλέπω 4 Αυγούστου.. Κάτι με θυμίζει αυτή η ημερομηνία. Πως γίνεται ρε αδέλφια κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να καίγεται η χώρα; Πονηρές μέρες και εδώ και πολλά χρόνια οι πολιτικοί προκειμένου να καλύψουν αδυναμίες τους, τονίζουν, θυμίζοντας επετειακές ημέρες. Λέτε; Αποδεικνύεται ή τυχαία και άδικα ψάχνουμε για ενόχους; Όπως και να ναι.. ότι και να φταίει από ένα τσιγάρο αναμμένο, μια βλάβη σε μετασχηματιστές ΔΕΗ, ένα μπουκάλι γυάλινο σπασμένο, από οποιαδήποτε βλακεία μας το έρμο περιβάλλον πυρπολείται. Η φύση εκδικείται και δεν ξεχωρίζει τα αίτια. Δεν κάνει επιλογές μεταξύ αυτών που αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον και των άλλων που μόλις καεί το σπίτι τους προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες,παραβλέποντας όλες τις κακόγουστες συμπεριφορές τους απέναντί του.

 Τι φταίει για όλα αυτά; 

 Κατά την γνώμη μου κοντολογίς οι υπεύθυνοι που κυβερνούν τόσα χρόνια ποτέ δεν στάθηκαν στο ύψος τους. Ας απαριθμήσουμε μερικές περιπτώσεις. Χρόνια τώρα καίγονται εκτάσεις για καθαρά οικοπεδοποίηση. Χτίζονται σπίτια αυθαίρετα μέσα στα δάση που θεωρούνται ιδιωτικές εκτάσεις. Είναι δυνατόν δάση ιδιωτικά; Μα θα με πείτε εδώ ανταλλάξαμε λίμνες με ολυμπιακά ακίνητα. Δημιουργία βοσκοτόπων, συχνό φαινόμενο από τους κτηνοτρόφους... έτσι λένε ειδικοί. Φυτρώνουν στις βουνοκορφές ανεμογεννήτριες καθώς και μεγάλες μονάδες φωτοβολταϊκών πάρκων. Στα περισσότερα δάση βλέπουμε ατελείωτες χωματερές παράνομες που αποτελούν ίσως την πρώτη αιτία των πυρκαγιών.

 Τι προτείνω πέρα των γνωστών προτάσεων από ειδικούς. Άμεσα δενδροφύτευση με φυτά αντοχής στην έλλειψη νερού, όχι απαραίτητα κωνοφόρων, φυτά που συγκρατούν και τις κατολισθήσεις. Δασικοί χάρτες που θα προστατεύουν από την όρεξη των ειδικών που επιχειρούν να μετατρέψουν το δάσος σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι γνωστό τοις πάσι εκτάσεις και βιλαέτια, με τουρκικά κιτάπια και χρυσόβουλα, σε μιά νύχτα γίνανε περιουσίες επιτήδειων ανεξάρτητα αν ήταν δάση. 

Υπογειοποίηση δικτύων μεταφοράς ενέργειας θα βοηθήσει πολύ στην ελαχιστοποίηση κινδύνων πυρκαγιάς που δυστυχώς τα εναέρια δίκτυα και οι μετασχηματιστές ευθύνονται. 

Τελειώνω με τις διαπιστώσεις των εκάστοτε φανφαρώνων, κατά των βαρώνων, που με διαγγέλματα, που η εξουσία τους δίνει, προσπαθούν να δικαιολογούν τα όποια ανωνύματά τους. 

Τα καλοπληρωμένα μέσα μας αηδίασαν ακόμη μια φορά με την "αντικειμενικότητα" της παρουσίασης των γεγονότων...Οι ηλίθιοι δεν τελειώνουν ποτέ με τις επισημάνσεις τους και οι αιρετοί μας χαρίζουν μέσα σ αυτή τη μίζερη κατάσταση γέλωτα... Από το πάρτε καμιά πίτσα της ευρωβολευτίνας μέχρι τον ανεκδιήγητο δημοσιογραφίσκο, ίσως και μέτοχο ασφαλιστικών εταιρειών, για ντροπή που δεν ασφαλίσατε τις περιουσίες σας. Θα φάμε κυρία και κύριε μπομπότα αν χρειαστεί αλλά αυτή η χώρα θα αναρθωθεί είτε το θέλετε είτε όχι..

Ας την ευχή βραδιάτικα…

Υστερόγραφο... κατά το στερνή μου γνώση...

Εεεε… εσείς που νομίζετε μας κυβερνάτε αν μπορείτε να κοιμηθείτε τα βράδια αναλογιστείτε πόσα νοσοκομεία θα είχατε εξοπλίσει για να αντιμετωπίζατε τον κορονοϊό και πόσα επίγεια και εναέρια μέσα κατάσβεσης πυρκαγιών θα είχαμε στη διάθεση του κράτους. Τώρα η πύρινη κόλαση θα σας πάρει μαζί της αφού είχατε τη φαεινή ιδέα να σπαταλάτε χρήματα φορολογούμενων για την προβολή και την επιβολή της εξουσίας σας λαδώνοντας τους φίλους σας καναλάρχες…

Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν… 

 

 

Έχει διαβαστεί 3372 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 204 επισκέπτες και 1 μέλος.