Πέμπτη, 21 Νοέ, 2019

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
  • Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ημαθία στον 20 αιώνα» του Αλέκου Χατζηκώστα στην Πατρίδα
  • Κατατέθηκε στη Βουλή ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 2020
  • Ξεκινάει η ανάπλαση του πεζόδρομου στη Βεργίνα
  • Η μάχη του Καμπραί (ή Καμπρέ). (20 Νοεμβρίου 1917 έως 7 Δεκεμβρίου 1917)
  • Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: "Η βία στα νοσοκομεία να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές"
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ1 Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ημαθία στον 20 αιώνα» του Αλέκου Χατζηκώστα στην Πατρίδα2 Κατατέθηκε στη Βουλή ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 20203 Ξεκινάει η ανάπλαση του πεζόδρομου στη Βεργίνα 4 Η μάχη του Καμπραί (ή Καμπρέ). (20 Νοεμβρίου 1917 έως 7 Δεκεμβρίου 1917)5 Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: "Η βία στα νοσοκομεία να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αποκλειστική συνέντευξη με την Σοφία Υφαντίδου πρωταθλήτρια επτάθλου

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Αποκλειστική συνέντευξη με την Σοφία Υφαντίδου πρωταθλήτρια επτάθλου

Η Βεροιώτισσα Σοφία Υφαντίδου είναι η κορυφαία αθλήτρια του επτάθλου της χώρας μας με συμμετοχή σε δύο Ολυμπιάδες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά κ.α.Ταυτόχρονα είναι μία αθλήτρια χαμηλών τόνων, σεμνή και ιδιαίτερα πρόσχαρη, πραγματικό κόσμημα στο χώρο του αθλητισμού, τιμά τα εθνικά χρώματα αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα της,την Βέροια.Στη συνέντευξη αναφέρεται σε “πικρές αλήθειες”  που ίσως κάνουν τους αρμόδιους να  ξανασκεφτούν  ουσιαστικά κάποια ζητήματα. Τη συνέντευξη πήραμε με τη βοήθεια του συνάδελφου της “ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ” Παύλου Τουτουντζίδη.

Γιατί εγκαταλείψατε τα τελευταία δύο χρόνια αθλητικά τη Βέροια;
Την Ημαθία δεν την εγκατέλειψα. Εγκατέλειψα τον Σύλλογο της Βέροιας στον οποίο άνηκα 19 χρόνια. Αναγκάστηκα να φύγω από τον Σύλλογο γιατί δυστυχώς δεν μπορούσε να με καλύψει στα βασικά έξοδα που αυτά ήταν φυσικοθεραπείες, γιατρούς, ένδυση, υπόδηση. Ήταν κάποια πράγματα που ήταν βασικά για έναν αθλητή .Ειδικά εγώ στο άθλημα που κάνω στο έπταθλο, είναι πάρα πολλά τα έξοδα και τα τελευταία χρόνια ειδικά με θεραπείες και τέτοια αναγκαζόμουν να φεύγω Θεσσαλονίκη, πήγαινα δύο- τρεις φορές την εβδομάδα , οπότε με κάποιο τρόπο έπρεπε να καλύψω αυτά μου τα έξοδα. Και δυστυχώς ήμουν σε ένα σύλλογο που δεν μπόρεσε να μου καλύψει έστω ένα ζευγάρι παπούτσια ,μια θεραπεία, βασικά πράγματα και αναγκαζόταν να τα πληρώνει ο ίδιος ο προπονητής μου από την τσέπη του. Δεν μπορούσε όμως να συνεχίσει να το κάνει αυτός. Οπότε συζήτησα μαζί του πάρα πολύ, στεναχωρήθηκε που θα έφευγα από τον ΦΙΛΙΠΠΟ, γιατί ήμουν19 χρόνια στον Σύλλογο, όλες μου τις επιτυχίες ,τις χαρές, τις λύπες, τις έζησα από εκεί μέσα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξεις και το μέλλον σου. Το κοίταξα έστω και αργά ,οπότε πήραμε αυτή την απόφαση και έτσι πήρα μεταγραφή πρώτα σε ένα Σύλλογο στη Νάξο και είμαι από πέρσι στο Σύλλογο της Θεσσαλονίκης τον ΤΡΙΤΩΝΑ οι οποίοι με βοηθούν παρόλο που δεν είμαι από τα μέλη τους και καταφέρνω και καλύπτω από τα βασικά που χρειάζομαι ως αθλήτρια.
Πιστεύεις ότι ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ θα μπορούσε να κάνει αυτά που ζητούσες;
Πιστεύω ότι σίγουρα θα μπορούσε γιατί δεν μιλάμε για τρελά ποσά. Από τη στιγμή που στο Χάντμπολ και στο Μπάσκετ κάνουν μεταγραφές από άλλες πόλεις και δίνουν κάποια χρήματα ,πιστεύω για μένα που ήμουν19 χρόνια στο Σύλλογο ήταν υποχρεωμένοι να ψάξουν να βρουν τρόπους για να με κρατήσουν στη Βέροια . Ήταν στις δυνατότητες τους ,να κόψουν για παράδειγμα από  κάπου και να δώσουν σε μένα για να μείνω. Γιατί δεν ήθελα να φύγω. Η αλήθεια είναι ότι έφυγα με βαριά καρδιά, αλλά αναγκάστηκα.
Υπήρχε μία αντιπαράθεση με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας. Το αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης, πώς τελικά εξελίχτηκε; Παραμένετε στα «χαρακώματα;»
Όλα αυτά ξεκίνησαν με τη νέα διοίκηση. Όταν αποφασίσαμε να συναντηθούμε με τον προπονητή μου συνάντηση με τον Θ. Κορωνά για να ζητήσουμε κάποια βοήθεια στην προετοιμασία μας, κάποια ζητήματα που αφορούσαν π.χ τη θέρμανση  στο  γήπεδο του Μακροχωρίου και ιδιαίτερα μέσα στα βάρη γιατί ήταν αδύνατο  και επικίνδυνο εκεί με  10 και 11 βαθμούς. Πήγαμε πρώτιστα σ’ αυτόν, περιμέναμε να προχωρήσει το θέμα ,έφτασε χειμώνας και ακόμη δεν είχε προχωρήσει το θέμα. Αναγκαστήκαμε την επόμενη χρονιά να απευθυνθούμε στον Δήμαρχο .Η αλήθεια είναι ότι μόλις πήγαμε στον Δήμαρχο προχώρησε το θέμα .Από εκεί και πέρα υπήρχαν και άλλα προβλήματα στο γήπεδο και δεν προχωρούσε τίποτε. Ζητούσε π.χ στο στρώμα του ύψους μία κατασκευή αξίας 500 ευρώ για να προστατεύει το στρώμα αξίας 15.00 ευρώ ,δεν προχωρούσε. Έτσι ενώ ζητούσαμε και τίποτε δεν γινόταν από όλα αυτά άρχισε μία αντιπαράθεση.
Δεκαετίες τώρα ασχολείστε με τον αθλητισμό. Τι σας έχει μείνει;
Με τον αθλητισμό έχω να θυμάμαι μόνο καλά πράγματα. Μ’ έχει χαρίσει πολλές εμπειρίες ,πολλές γνωριμίες. Μ’ έχει  διαμορφώσει σαν χαρακτήρα και μ’ έχει βελτιώσει σαν άνθρωπο. Οπότε εκτιμώ ότι μόνο καλά μπορεί να προσφέρει  ο αθλητισμός σ’ έναν άνθρωπο. Χώρια δηλαδή την φυσική του κατάσταση αλλά  και σαν χαρακτήρα .Σε δυναμώνει, σε πεισμώνει σε γεμίζει πολλές εμπειρίες.
Πηγαίνετε τακτικά σε σχολειά. Τι μεταφέρετε στα νέα παιδιά;  
Αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω είναι ο ζήλος για τον αθλητισμό, όποιο άθλημα και αν διαλέξουν. Πάντα τα παρακινώ να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί θα τα βοηθήσει. Τα ατομικά αθλήματα, αγωνίσματα είναι αυτά που βελτιώνουν περισσότερο τον αθλητή γιατί βασίζεται στις δικές του δυνάμεις .Από εκεί  και πέρα υπάρχουν και τα ομαδικά που σε δένουν  φιλικά πιο επικοινωνιακά με τους άλλους ανθρώπους. Ο αθλητισμός διδάσκει κυρίως τον σεβασμό. Να σέβεσαι τους αντίπαλους να σέβεσαι γενικά  τους ανθρώπους. Προσπαθώ να μεταδώσω στα παιδιά όλο το ζήλο και την αγάπη που βιώνω όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τον αθλητισμό.  
Ας μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον σας ως αθλήτρια:
Ανήκω στον ΤΡΙΤΟΝ και έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία που θα την συνεχίσουμε και του χρόνου. Είμαι πολύ ευχαριστημένη μαζί τους, ξεκινήσαμε την προετοιμασία με μεγάλο στόχο που είναι το καλοκαίρι. Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οπότε τώρα βάζουμε για την φετινή χρονιά τις βάσεις, θα συνεχίσουμε τον Μάρτιο με αγώνες, με απώτερο στόχο τον Αύγουστο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Εκεί όπως μας τόνισες βρήκες καλές συνθήκες για να συνεχίσεις;
Ναι είναι ένας μεγάλος σύλλογος . Διοργανώνει δύο μαραθωνίους. Όποτε ξέρει να  χειρίζεται τους αθλητές, ξέρει να βοηθά και έχει πολύ καλή λειτουργία σαν σύλλογος. Οπότε είμαι ευχαριστημένη.
Καμαρώνουμε ως ημαθιώτες για τις επιτυχίες σου. Να περιμένουμε και άλλες στο απώτερο μέλλον;
Γι’ αυτό αγωνίζομαι και προσπαθώ. Δεν είναι μόνο  για τον εαυτό μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Μ’ αρέσει να τιμώ την πόλη μου, τους Βεροιώτες , τους απλούς ανθρώπους γιατί αυτοί είναι που πραγματικά μου δίνουν το κίνητρο και  τη χαρά να συνεχίζω. Όταν περπατώντας στο δρόμο  με αναγνωρίζουν. Ένα απλό συγχαρητήρια που θα μου πουν , ότι σε «είδαμε, μας έκανες περήφανους» μου δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσω και να προσπαθώ. Βλέπετε είναι απλός ο κόσμος που με εκτιμά και γι’ αυτούς αγωνίζομαι.
Ακολουθείς τη δική σου διαδρομή. Πιστεύεις ότι μια άλλη Βεροιώτισσα θα έλθει πιθανά και καλύτερα από εσένα;
Ελπίζω πως θα βρεθεί αθλήτρια ,μπορεί να μην είναι σε αυτό το αγώνισμα αλλά ελπίζω ότι θα βρεθούν και άλλοι αθλητές να με αντικαταστήσουν.
Και μετά τον αθλητισμό τι; Ένα κρίσιμο ερώτημα που αφορά όλους τους αθλητές.
Φυσικά. Εγώ αυτό που θέλω να κάνω σίγουρα θα έχει σχέση με τον αθλητισμό. Θέλω να βοηθήσω τον αθλητισμό της Βέροιας. Θέλω να βοηθήσω μικρά παιδιά να αποκτήσουν τον ζήλο και την αγάπη για τον αθλητισμό και να τα μυήσω σ’αυτά που έμαθα εγώ και που αγάπησα εγώ. Να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Η Βέροια έχει ανάγκη από αθλητές και θέλω πολύ να το μεταφέρω αυτό στα παιδάκια.(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη "ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ")

Έχει διαβαστεί 251 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος Β 0-2 μποφόρ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 351 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά