Τετάρτη, 14 Απρ, 2021

  • ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball: Συνεχίζει την προετοιμασία του Λιγκ Καπ "Ν. Σαμαράς" μ' ένα κρυφό... όνειρο
  • Αγωνιστική συγκέντρωση στη Βέροια
  • Πάλεψε αλλά έχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/4
  • Διενέργεια 60 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Μαρίνας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το αντεργατικό έκτρωμα
ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball: Συνεχίζει την προετοιμασία του Λιγκ Καπ "Ν. Σαμαράς" μ' ένα κρυφό... όνειρο1 Αγωνιστική συγκέντρωση στη Βέροια2 Πάλεψε αλλά έχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/44 Διενέργεια 60 rapid tests πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Μαρίνας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το αντεργατικό έκτρωμα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για το καλό...των επιχειρήσεων!

Ξέρετε γιατί η κυβέρνηση επιβάλλει 10ωρη εργασία, με δύο επιπλέον ώρες δουλειάς χωρίς αμοιβή και διευθέτηση του χρόνου εργασίας; Το κάνει για το ...καλό των εργαζομένων! Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους και όχι επειδή έτσι «βολεύει» τις επιχειρήσεις. Αυτά τα «ωραία» ισχυριζόταν χτες σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζ... Περισσότερα

Παρέμβαση ΚΚΕ για ζητήματα αθλητισμού

από Η Άλλη Άποψη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εισηγητική ομιλία στη σημερινή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ με μαζικούς φορείς από το χώρο του Αθλητισμού.H συζήτηση με θέμα «Ο νέος αθλητικός νόμος και η πρόταση του ΚΚΕ» διοργανώθηκε ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νέου «αθλητικού νόμου». Παρουσιάζουμε τμήμα της εισήγησης του που αναφέρεται σε στόχους πάλης.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό. Κατάργηση του "επαγγελματικού" αθλητισμού (ΠΑΕ - ΚΑΕ) που βασίζεται στους επιχειρηματίες και δήθεν χορηγούς.

Κατάργηση του τζόγου - στοιχήματος στον Αθλητισμό. Είναι δύο βασικά ζητήματα χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα σημαντικά όπως τα δικαιώματα των παικτών, οι δαπάνες κ.α. Χωρίς αυτά λύση δεν υπάρχει. Και αυτό γιατί τα φαινόμενα σήψης, ντόπινγκ, στημένα κλπ. είναι γέννημα - θρέμμα της επιχειρηματικής δράσης που κυνηγά το γρήγορο κέρδος πάση θυσία. Δεν πρόκειται να σταματήσουν. Μόνο έτσι θα απαλλαγεί οριστικά ο Αθλητισμός από την αρρώστια και τη σαπίλα. Έτσι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο να είναι μπίζνες και θα ξαναγίνει ένα παιχνίδι, μέσο ψυχαγωγίας, αλλά κυρίως μέσο για τη θωράκιση της υγείας και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Μόνο έτσι ο Αθλητισμός θα σταματήσει να αφορά τους λίγους στο γήπεδο και τους πολλούς στην εξέδρα ή στο σπίτι τους. Θα αποκτήσει διαφορετική οργάνωση και στόχους, θα αρχίσει η πλειοψηφία της νεολαίας να ασκείται συστηματικά, να συμμετέχει σε δραστηριότητες με οργανωμένο τρόπο.

Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.

Αυτό σημαίνει ότι μετά το σχολείο ο δήμος θα δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν μαζικά σε αθλητικά προγράμματα, αλλά και σε διαφόρου είδους σωματικές δράσεις, χορό, γυμναστική.

Οι δήμοι θα συνεργάζονται με τα σωματεία ώστε να αξιοποιείται η κλίση και το ταλέντο σε συναγωνιστικές προσπάθειες. Τα σωματεία πρέπει να στηρίζονται -από τον κρατικό προϋπολογισμό- για τις ανάγκες τους. Να μειωθεί άμεσα η συνδρομή σε όλα τα σωματεία. Η συνδρομή πρέπει να είναι συμβολική και το κράτος να εξασφαλίζει οικονομική στήριξη.

Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος. Κατάργηση της κατηγοριοποίησης που προωθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ). Όλα τα αθλήματα να επιχορηγούνται με βάση τις ανάγκες τους. Η ΓΓΑ, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά και της οικονομικής τάξης στις ομοσπονδίες, έχει αρχίσει εδώ και καιρό τις περικοπές. Την ίδια ώρα δεν τους διαθέτει προσωπικό για τον έλεγχο και την καταγραφή της εικόνας του έργου και των προγραμμάτων της.

Οι προπονητές, οι μόνοι επαγγελματίες στο χώρο θα πρέπει να εξασφαλίζουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και οι επιστημονικές σχολές (ΣΕΦΑΑ) να είναι υπεύθυνες για το ποιος θα μπορεί να εκτελεί χρέη προπονητή σε συνεργασία με την ΓΓΑ.

Κάλυψη όλων των δαπανών των τοπικών πρωταθλημάτων των αθλημάτων από θεσμοθετημένο κρατικό κονδύλι και όχι να τα φορτώνονται στις πλάτες τους τα σωματεία. Να κοπούν οι δεσμοί με τους χορηγούς. Είναι άλλο πράγμα το μαγαζί της γειτονιάς να στηρίζει -αν και με την οικονομική κρίση και αυτό κόπηκε- και άλλο η αθλητική δραστηριότητα να αποτελεί πεδίο επενδυτικό και κερδοφορίας.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προαθλητικός έλεγχος των αθλητών - μαθητών με ανά 3μηνο ιατρικές εξετάσεις. Και όχι αυτό που επιχειρείται να στηθεί φάμπρικα και κάθε τόσο να δίνουν 70άρια οι γονείς, μια για το σχολείο, μια για το σωματείο και πάει λέγοντας.

Καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Να αξιοποιηθούν όλες οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις (ΕΑΚ - ΔΑΚ) δωρεάν από τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία της κάθε περιοχής και η μετακίνηση σ' αυτά να είναι δωρεάν.

Είναι και άλλα αιτήματα και στόχοι που αφορούν επιμέρους πλευρές που θα μπορούν να στηριχτούν ή και να διαμορφωθούν νέα αιτήματα και από τη σημερινή συζήτηση.

Χρειάζεται αγώνας ώστε το δικαίωμα στον Αθλητισμό, η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, να μπει στην ημερήσια διάταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στη δουλειά και στη γειτονιά, στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο.

Και βέβαια οι αθλητές, οι προπονητές με τους φορείς τους, τα σωματεία να δείξουν την ίδια αγωνιστικότητα, επιμονή και θέληση και έξω από τις γραμμές του γηπέδου.

 

Έχει διαβαστεί 302 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 14 Απριλίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 3 ως 21 °C
Άνεμος ΝΔ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 15 Απριλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 289 επισκέπτες και 0 μέλη.