Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»
  • Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!
  • Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»1 Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!2 Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/94 Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας5 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

Συζητώντας με τον Μάριο Γεωργιάδη προπονητή μπάσκετ των «Αετών»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συζητώντας με τον Μάριο Γεωργιάδη προπονητή μπάσκετ των «Αετών»

Ο Μάριος Γεωργιάδης, που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των Αετών Βέροιας υπήρξε φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» του Ράδιο Αιχμή και με παρουσιαστές τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη.

«Τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα των Αετών Βέροιας δημιούργησαν έναν αρνητικό ψυχισμό στον προπονητή Ντάνυ Τυριακίδη και το τελείωμα της συνεργασίας του με το σύλλογο. Οπότε στη συνέχεια κλήθηκα από τον πρόεδρο Σίμο Γαβριηλίδη και το γενικό αρχηγό Σάκη Ιατρού, με τους οποίους καθίσαμε και μιλήσαμε και βρήκαμε κοινά σημεία επαφής, όπου και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μαζί», ανέφερε ο Μάριος Γεωργιάδης, σχετικά με το πως προέκυψε αυτή η συνεργασία ανάμεσα στον ίδιο και τους Αετούς Βέροιας.

Μιλώντας για τους στόχους των Αετών Βέροιας, ο Μάριος Γεωργιάδης έθεσε ως πρωταρχικό, αυτόν της παραμονής στην κατηγορία, αλλά και μακροπρόθεσμα «τη δημιουργία ενός πυρήνα ανθρώπων στην ομάδα και την ύπαρξη καλού κλίματος, όπου μέσα απ' όλα αυτά να δημιουργηθούν ευρύτερες συναινέσεις, οι οποίες θα φέρουν το σύλλογο σ' ένα επίπεδο, που θα μπορέσει να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις μιας κατηγορίας σαν και αυτή».

Ο πρώην προπονητής του ΑΟΚ Βέροιας και νυν των Αετών Βέροιας, ερωτώμενος για το αν αντέχει η πόλη της Βέροιας την παρουσία τριών ομάδων μπάσκετ (Φίλιππος, Αετοί, ΑΟΚ), είχε να πει : «Αντέχει, εφ΄ όσον συνεργασθούν αυτές οι ομάδες. Όπου σαφώς και θα υπάρχει μια ομάδα στη μεγαλύτερη εθνική κατηγορία και οι υπόλοιπες θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο, αλλά συγχρόνως και το να κατεβάζει κάθε ομάδα από αυτές το δικό της σύνολο στο πρωτάθλημα που θα αγωνίζεται. Οπότε, πιστεύω με αυτό τον τρόπο το μπάσκετ θα εξαπλωθεί και θα λειτουργήσει τρόπον τινά σαν μια πυραμίδα».

Ο Μάριος Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να εκφράσει και τον προβληματισμό του, βλέποντας παίκτες σαν το Γιώργο Κοτσάμπαση, που σε ηλικία 40 χρόνων έπαιζε μέχρι πέρυσι στο ΓΑΣ Μελίκη, σημειώνοντας πως «αυτό καταδεικνύει ότι το άθλημα έχει τραβήξει χειρόφρενο στην παραγωγή διαδικασίας παικτών».

Ο ίδιος ακόμα χαρακτήρισε «σοβαρό και μερακλή» τον πρόεδρο των Αετών Βέροιας, Σίμο Γαβριηλίδη, για τον οποίο - όπως είπε - «είναι αυτός που θα κρατήσει το κύριο βάρος αυτής της προσπάθειας στους Αετούς Βέροιας». Πλην όμως έσπευσε να προσθέσει «θα χρειασθεί τη συμπαράσταση κι άλλων ανθρώπων σ' αυτή την επένδυση που κάνει».

Ο προπονητής δεν έκρυψε επίσης και την πικρία του, για το ότι η πόλη της Βέροιας στερείται ενός σύγχρονου κλειστού γηπέδου, σε σχέση με άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας (με τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του νεότευκτου κλειστού γηπέδου της Καρδίτσας, που αποτελεί ένα στολίδι). «Αντιλαμβάνομαι την οικονομική δυσπραγία του Δήμου, αλλά ο αθλητισμός είναι διέξοδος, είναι πολιτισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Μάριος Γεωργιάδης ρωτήθηκε και για το πως βλέπει την πορεία και την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. «Σε εθνικό επίπεδο θα έλεγα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών έχει να κάνει μια επιτυχία εδώ και μια δεκαετία. Θεωρώ πως με την παρουσία και την καθοδήγηση από τον Ρικ Πιτίνο, μία μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ, ο τελευταίος μπορεί να εμπνεύσει παίκτες που αγωνίζονται στην ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπως και το Ντόρσεϊ, που είναι Έλληνας και να παντρέψει τις ικανότητες των αδελφών Γιάννη και Θανάση Αντεντοκούμπο και να οδηγήσει και πάλι την αγαπημένη όλων των Ελλήνων σε νέες επιτυχίες».

Τέλος, ο Βεροιώτης προπονητής είχε να δώσει τη δική του απάντηση, σχετικά για ποιο λόγο ένα παιδί θα ασχοληθεί με το μπάσκετ. «Για πολλούς λόγους θα έλεγα, ξεκινώντας ότι θα μπορεί να συνεργασθεί με ανθρώπους. Το ότι δημιουργεί μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και ότι θα έχει καταπληκτικές αναμνήσεις, είτε χάνει, είτε κερδίζει. Το μπάσκετ είναι ένα ευφυές άθλημα, το οποίο και είναι τρισδιάστατο : Μήκος - Ύψος - Πλάτος».

Έχει διαβαστεί 295 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 331 επισκέπτες και 1 μέλος.