Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

• Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
  • Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
  • ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ
  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...1 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ2 Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο3 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ4 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια5 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ6

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Συνεδρίασε για ζητήματα προγραμματισμού της δουλειάς και της δράσης του Κόμματος

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συζήτησε ζητήματα προγραμματισμού της δουλειάς και της δράσης του Κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε για τη δράση του ΚΚΕ, με βάση τις πρόσφατες διεθνείς και εσωτερικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό ξεχωρίζει η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως αποτυπώθηκαν και στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θέτει σε μεγάλους κινδύνους τους λαούς στην ευρύτατη περιοχή. Σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς εμπλέκεται ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, η ένταση στις σχέσεις με την αστική τάξη της Ελλάδας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού εν όψει του καλοκαιριού.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (9-10 Ιούλη, στη Μυτιλήνη), με τη συμμετοχή εκπροσώπων της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και σύνθημα: “Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις, καπιταλισμός – ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!”

Όσον αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις η Κεντρική Επιτροπή τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο αντιλαϊκό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται αυτή την περίοδο με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την “αυτονομία – κατηγοριοποίηση των σχολείων, αλλά και το νομοσχέδιο για την “επικουρική ασφάλιση”, που συνιστά έναν ακόμη κρίκο της επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ειδικά των νέων εργαζομένων. Ξεχωρίζουν επίσης τα ζητήματα που αφορούν την πορεία της πανδημίας και την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση, όπως επίσης και τα προβλήματα που αφορούν τις ελλείψεις στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.

Η ΚΕ εκτίμησε, επίσης, την επιτυχία των μαθητικών και φοιτητικών φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή νέων στις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου, η ΚΕ κατέληξε να δοθούν στη δημοσιότητα ως ένθετα στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου στις εξής ημερομηνίες: Το Σάββατο 10 Ιούλη να δημοσιευτεί η Πολιτική Απόφαση και το Σάββατο 17 Ιούλη η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Η Κεντρική Επιτροπή τοποθέτησε τους υπεύθυνους των τμημάτων της και εξέλεξε τη Γραμματεία της ΚΕ, η οποία ασχολείται με την καθοδήγηση των Οργανώσεων, με τον έλεγχο εφαρμογής των αποφάσεων και τη διεκπεραίωση τρεχόντων ζητημάτων της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Με βάση το καταστατικό του κόμματος η ΚΕ εξέλεξε και την Επιτροπή Κομματικού Ελέγχου.

Η σύνθεση της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είναι η εξής:

Αμπατιέλος Νίκος

Γαβαλά Μαρία