Παρασκευή, 04 Δεκ, 2020

• ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ομολογεί μεγάλη διασπορά «από την εργασία, στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον», αλλά δεν λαμβάνει μέτρα στους χώρους δουλειάς
  • Και πάλι ελλιπής η ενημέρωση...
  • Σύσκεψη για τους «κόκκινους νομούς»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 4/12
  • Κινητοποίηση
  • Στο 11,7% η μείωση του ΑΕΠ για τους εννέα μήνες του 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ομολογεί μεγάλη διασπορά «από την εργασία, στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον», αλλά δεν λαμβάνει μέτρα στους χώρους δουλειάς1 Και πάλι ελλιπής η ενημέρωση...2 Σύσκεψη για τους «κόκκινους νομούς»3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 4/124 Κινητοποίηση 5 Στο 11,7% η μείωση του ΑΕΠ για τους εννέα μήνες του 20206

Περί πραγματικότητας...

Η ...παγκοσμιοποίηση θα μας σώσει από τον κορονοϊό, ισχυρίζονται διάφοροι αρθρογράφοι, προσπαθώντας να απαντήσουν στο αυταπόδεικτο γεγονός ότι η διαχείριση της πανδημίας από όλα τα καπιταλιστικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους, με τα εκατομμύρια νεκρούς και τα διαλυμένα συστήματα Υγείας, φανερώνει τα ξεπερασμένα όρια αυτού του σ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η ΚΝΕ, μέσω των εκπροσώπων της στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής και Νοσηλευτικής όλης της χώρας, κατέθεσε πρόταση για εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων φοιτητών στη μάχη κατά της πανδημίας στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι αποφάσεις των συλλόγων που ήδη υπάρχουν, η θετική ανταπόκριση που συναντά καθημερινά αυτή η πρωτοβουλία από τους ίδιους τους φοιτητές επιβεβαιώνουν πως οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες μπορούν και πρέπει να καταθέσουν τα εφόδια, τις γνώσεις, την επιστήμη τους στην υγεία και την πρόοδο του λαού μας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί, παράλληλα, κραυγή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, που παρά τα περιοριστικά μέτρα, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων, των υγειονομικών, που δίνουν καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, μέτρα υγιεινής κ.λπ.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, όπως και στους χώρους δουλειάς, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο,  με το παράδειγμα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση να συμβάλουν στην οργάνωση των νέων υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους, ώστε περισσότεροι να πάρουν δύναμη, κουράγιο.

Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή... Μένουμε δυνατοί!

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Περιοδικά σύννεφα