Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

Η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της “απελευθερωμένης” αγοράς ενέργειας της ΕΕ, θα πολλαπλασιάσει το ενεργειακό κόστος και θα φέρει νέα βάρη στα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της πολιτικής ΕΕ - αστικής τάξης για την απελευθέρωση της ενέργειας, που υλοποιούν απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις και την πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά τα λαϊκά στρώματα, με τα τιμολόγια – φωτιά, αλλά κι οι εργαζόμενοι του κλάδου, προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Είναι επίσης ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν εδώ και χρόνια, με τη σειρά, όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνέπειες απ’ την πολιτική της εμπορευματοποίησης της ενέργειας είναι ήδη εδώ και είναι τραγικές για το λαό. Η απολιγνιτοποίηση, η μονοκαλλιέργεια των ΑΠΕ και οι επενδύσεις στα δίκτυα με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία, οδηγώντας σε πανάκριβο ρεύμα για το λαό, σε τραγικές ελλείψεις στη συντήρηση και συνεχείς διακοπές χειμώνα - καλοκαίρι, είναι η άλλη όψη των τεράστιων κερδών των επενδυτών, της εμπορευματικής λειτουργίας της ενέργειας, του “ενεργειακού Ελ Ντοράντο”, και την ευθύνη γι’ αυτή τη κατάσταση έχουν όλες οι κυβερνήσεις που υλοποιούν αυτή την πολιτική.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ΔΕΗ, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης, εκχωρεί στον ΔΕΔΔΗΕ την κυριότητα του δικτύου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο “προίκα” στον μελλοντικό αγοραστή, ο οποίος παρά το γεγονός ότι θα έχει μειοψηφικό μετοχικό μερίδιο θα έχει αυξημένα δικαιώματα.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ είναι σκέτη πρόκληση για το λαό, αφού έρχονται σε μια στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά χρυσοπληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, βιώνοντας τις συνέπειες της απελευθέρωσης και της εκτεταμένης ενεργειακής φτώχειας, αλλά και γιατί η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ θα φέρει νέες αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Είναι, επίσης, πρόκληση η δήθεν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στην προώθηση της πολιτικής της ΕΕ για την ενέργεια και επί ημερών του είτε ολοκληρώθηκαν είτε δρομολογήθηκαν ένα σωρό ιδιωτικοποιήσεις σε κρίσιμους κλάδους κι υποδομές.

Έχει διαβαστεί 998 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 369 επισκέπτες και 0 μέλη.