Πέμπτη, 04 Ιούν, 2020

  • Βαθιά κρίση στην Ευρωζώνη με αβέβαιη την ανάκαμψη βλέπει η Κρ. Λαγκάρντ
  • Η Ελληνίδα Έντιθ Πιάφ, η Χαρούλα Αλεξίου είπε αντίο στο τραγούδι
  • Στάση εργασίας και στο Νοσοκομείο Βέροιας πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τη ρατσιστική δολοφονία και την κρατική καταστολή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ
  • ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ Από χαλαζόπτωση
  • «Απευθείας αίτημα του Τάσου Μπαρτζώκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: να επιληφθεί με ταχύτητα για όλα τα ζητήματα του ΕΛΓΑ που ταλαιπωρούν τους αγρότες»
Βαθιά κρίση στην Ευρωζώνη με αβέβαιη την ανάκαμψη βλέπει η Κρ. Λαγκάρντ1 Η Ελληνίδα Έντιθ Πιάφ, η Χαρούλα Αλεξίου είπε αντίο στο τραγούδι2 Στάση εργασίας και στο Νοσοκομείο Βέροιας πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι3 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τη ρατσιστική δολοφονία και την κρατική καταστολή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ4 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ Από χαλαζόπτωση5 «Απευθείας αίτημα του Τάσου Μπαρτζώκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: να επιληφθεί με ταχύτητα για όλα τα ζητήματα του ΕΛΓΑ που ταλαιπωρούν τους αγρότες»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ: Για το χτύπημα στο Παρίσι και την αξιοποίησή του από τους ιμπεριαλιστές

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Οι ιμπεριαλιστές αξιοποιούν το δολοφονικό, τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι για να κλιμακώσουν την πολιτική του πολέμου, να υψώσουν σιδερόφρακτα τείχη στην Ευρώπη, να πλήξουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών

Το χτύπημα στο Παρίσι, οι στυγνές δολοφονίες αθώων ανθρώπων από τυφλές επιθέσεις του ΙSIS, δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται απερίφραστα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο. Παράλληλα, όπως γίνεται ήδη αντιληπτό οι ιμπεριαλιστές αξιοποιούν το δολοφονικό, προβοκατόρικο χτύπημα για να κλιμακώσουν την πολιτική του πολέμου στη Μ. Ανατολή, να υψώσουν σιδερόφρακτα τείχη σε όλη την Ευρώπη απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να πλήξουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών.

Στο εσωτερικό των χωρών της Ευρώπης η πυροδότηση κλίματος τρομοϋστερίας και πανικού, συνοδεύεται από την άμεση ενεργοποίηση «κόκκινων συναγερμών», δηλαδή εφαρμογή μιας σειράς αντιδημοκρατικών μέτρων και σχεδιασμών, διεύρυνση της δράσης μυστικών υπηρεσιών, ένταση της αστυνομοκρατίας και των κατασταλτικών μηχανισμών, εμπλοκή ακόμα και του στρατού στο όνομα της εσωτερικής ασφάλειας και της πρόληψης τρομοκρατικών επιθέσεων. Ωστόσο, παρά την υποκρισία των ισχυρών δυνάμεων που δηλώνουν τον αποτροπιασμό τους, αυτά τα αντιδραστικά σκοταδιστικά μορφώματα, όπως ο ISIS που φαντασιώνονται θεοκρατικά καθεστώτα και χαλιφάτα, έχουν εκθρέψει, εκπαιδεύσει, χρηματοδοτήσει και εξοπλίσει οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Είναι γέννημα θρέμμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που τσάκισε τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στη Μ. Ανατολή και την Αφρική και ενίσχυσε ως εσωτερικά στηρίγματα και συμμάχους αντιδραστικές σκοταδιστικές δυνάμεις. Είναι γέννημα θρέμμα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας που προκάλεσε την κατερείπωση, το ρήμαγμα και το διαμελισμό της Μ. Ανατολής.

Στα πλαίσια μιας συντεταγμένης προπαγάνδας εντείνονται τα αποπροσανατολιστικά και ψευδεπίγραφα διλήμματα, που καλούν τους λαούς της Ευρώπης σε κοινή συστράτευση με τους ιμπεριαλιστές απέναντι στη βαρβαρότητα, τον θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία. Να στηρίξουν δηλαδή την κατεύθυνση της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία και την προετοιμασία νέων επεμβάσεων, συνεχίζοντας το αιματοκύλισμα στη Μ. Ανατολή, προξενώντας νέα δεινά στην πολύπαθη περιοχή, διογκώνοντας τα καραβάνια της προσφυγιάς, ως τη μόνη λύση απέναντι στον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία».

Η σφαγή στο Παρίσι αξιοποιείται στην κατεύθυνση ραγδαίων αντιδραστικών σχεδιασμών στο προσφυγικό, οι ακροδεξιές αντιλήψεις βγαίνουν στο προσκήνιο και ενισχύουν την τρομολαγνεία και την ξενοφοβία, ώστε να νομιμοποιηθεί και να οξυνθεί η επιθετική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, των αποκρούσεων και των στρατοπέδων και να αντιστραφούν τα όποια αισθήματα λαϊκής αλληλεγγύης. Πλέον τα τείχη, οι φράκτες, τα συρματοπλέγματα, η βάρβαρη καταστολή στα σύνορα όχι απλώς νομιμοποιούνται αλλά εμφανίζονται ως αναγκαία. Με φόντο το δολοφονικό χτύπημα στο Παρίσι διαμορφώνεται ένα νέο ζοφερό τοπίο όπου στραγγαλίζονται περαιτέρω δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες, συσκοτίζονται τα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που ετοιμάζονται και επιχειρείται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου ώστε οι λαοί να μείνουν τρομοκρατημένοι στο περιθώριο και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί να μπουν σε νέα τροχιά όξυνσης.

Η υποτελής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βρίσκεται στριμωγμένη κάτω από εκβιασμούς και πιέσεις, που αφορούν τις προσφυγικές ροές που θα εγκλωβίζονται στη χώρα μας απέναντι σε μια ασφυκτικά θωρακισμένη ΕΕ. Έρμαιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, έτοιμη να ευθυγραμμιστεί και να παραχωρήσει ό,τι της ζητηθεί κάτω από τη ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, στη νέα ιμπεριαλιστική σταυροφορία. 

Ο λαός μας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της μαύρης προπαγάνδας και να μπει στη δίνη της τρομοϋστερίας, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους ιμπεριαλιστές,  αλλά να παλέψει ενάντια στις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους, ενισχύοντας το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απαιτώντας καμία εμπλοκή της χώρας μας  καμία διευκόλυνση σε νέες επεμβάσεις.

 

Έχει διαβαστεί 246 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΝΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 05 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 113 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά