Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΜΑ: Έργα με φτηνό εργατικό δυναμικό τους φαντάρους

από Η Άλλη Άποψη

Με φτηνό εργατικό δυναμικό τους χιλιάδες άνεργους νέους που υπηρετούν σήμερα τη θητεία τους και εργαλείο την επανασύσταση των παλιών ΜΟΜΑ («Μεικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως») θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να κάνει κάποια μικρής έκτασης έργα υποδομών, για τα οποία δεν έχουν ενδιαφέρον (λόγω χαμηλού ποσοστού κέρδους) οι εργολάβοι.

Ο σχεδιασμός, όπως αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Αμυνας, έχει ως εξής: Θα ενεργοποιηθούν τρεις ΜΟΜΑ. Η πρώτη θα είναι μονάδα του Μηχανικού (Στρατός Ξηράς) που εδρεύει στο Λουτράκι, η δεύτερη θα είναι μονάδα του Μηχανικού με έδρα τη Λάρισα, και η τρίτη θα είναι μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Θα ξεκινήσει πιλοτικά η πρώτη ΜΟΜΑ με ζώνη ευθύνης τα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου και την Κρήτη, υποστηριζόμενη από δύο αρματαγωγά και σειρά μηχανημάτων. Υποτίθεται, έξι μήνες μετά θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη ΜΟΜΑ, και μετά η τρίτη.

Οι ΜΟΜΑ θα πιάνουν δουλειά σε διαγωνισμούς που κηρύσσονται άγονοι και σε μικρής έκτασης παρεμβάσεις που ανατίθενται δίχως διαγωνισμό.

Καθότι για να γίνουν αυτά τα έργα χρειάζονται μηχανήματα, από την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας στάλθηκαν επιστολές στους υπουργούς Αμυνας των ΗΠΑ και της Ρωσίας ζητώντας τους τέτοιο εξοπλισμό (π.χ., οι Αμερικανοί λέγεται ότι έχουν παρατήσει πολλά τέτοια μηχανήματα στο Ιράκ). Υπολογίζουν επίσης ότι υπάρχουν κάποια μηχανήματα στις Περιφέρειες προερχόμενα από κατασχέσεις.

Για δε το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτούν τέτοια έργα, στο υπουργείο έχουν καταλήξει ότι χρειάζονται αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, οικονομολόγους και λιμενολόγους. Θα τους αναζητήσουν φυσικά μέσα από όσους υπηρετούν τη θητεία τους. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι απολυόμενοι οι επιστήμονες αυτοί από το στράτευμα θα έχουν μπρος τους το φάσμα της μακροχρόνιας ανεργίας, σκέφτεται να τους προτείνει μια ολιγόμηνη παραπέρα παραμονή στο στράτευμα δίνοντάς τους μισθό ΕΠΟΠ.

Στην τέτοια επιμήκυνση θητείας ποντάρουν με το δέλεαρ όχι μόνο του μισθού αλλά και με την πιστοποίηση, κάποιο «χαρτί» επαγγελματικής ειδικότητας (π.χ. οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων κ.ά.) σε άλλους στρατευμένους. (ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

 

Έχει διαβαστεί 754 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 521 επισκέπτες και 0 μέλη.