Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Για τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
  • Οι ΗΠΑ κατέλαβαν στο ... διαδίκτυο τα Στενά του Ορμούζ!
  • «Εθνικό καθήκον» να ματώνει ο λαός για τα «σπασμένα» και τα νέα δάνεια των καπιταλιστών
  • Δείκτες
  • Μύθοι που καταρρέουν
  • ΚΕΠΑ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ: Από Δευτέρα 24 Αυγούστου, οι εγγραφές στα Εκπαιδευτικά Τμήματα
Για τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα1 Οι ΗΠΑ κατέλαβαν στο ... διαδίκτυο τα Στενά του Ορμούζ!2 «Εθνικό καθήκον» να ματώνει ο λαός για τα «σπασμένα» και τα νέα δάνεια των καπιταλιστών3 Δείκτες4 Μύθοι που καταρρέουν5 ΚΕΠΑ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ: Από Δευτέρα 24 Αυγούστου, οι εγγραφές στα Εκπαιδευτικά Τμήματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περίσσευμα και έλλειμμα

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,7 δισ. ευρώ στο επτάμηνο ανακοίνωσε πανηγυρικά η κυβέρνηση, κομπάζοντας ότι η οικονομία «πάει καλά».Για ποιον;Μήπως ...περισσεύουν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία; Εκπαιδευτικοί στα σχολεία; Εισόδημα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; Υποδομές προστασίας από πυρκαγιές και πλημμύρες;Τα δισ. του πλεονάσμ... Περισσότερα

Ανεπιθύμητοι και στον Βόλο οι δολοφόνοι των IDF. Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα ανάπαυσης για εγκληματίες πολέμου

από Η Άλλη Άποψη
Ανεπιθύμητοι και στον Βόλο οι δολοφόνοι των IDF. Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα ανάπαυσης για εγκληματίες πολέμου
«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες είναι ανεπιθύμητοι! Να γυρίσουν οι πίσω! Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα ανάπαυσης για εγκληματίες πολέμου!» διαμήνυσαν με την κινητοποίησή τους στο λιμάνι του Βόλου εργατικά Σωματεία και φορείς κατά τον απόπλου του «Crown Iris» που μεταφέρει τους Ισραηλινούς δολοφόνους των IDF.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κυματοθραύστη του λιμανιού κατά τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου που μεταφέρει τους στρατιώτες σφαγείς κρατώντας γιγαντοπανό και φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματα «Free Palestine» και «Του κόσμου οι λαοί φωνάζουν δυνατά, με τη Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»

Να σημειωθεί πως οι Ισραηλινοί «τουρίστες-δολοφόνοι» καθ' όλη τη διάρκεια του απόπλου χλεύαζαν και κρατούσαν επιδεικτικά τη σημαία του Ισραήλ.

Για ακόμη μια φορά προκλητική ήταν επίσης και η στάση των αρχών με το λιμενικό να προχωράει κυριολεκτικά σε καταδίωξη ιστιοπλοϊκών που έφεραν τη σημαία της Παλαιστίνης και έπλεαν συμβολικά στο λιμάνι.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διαβάστηκαν επιστολές νέων στρατευμένων που υπηρετούν τη θητεία τους στη Θεσσαλία και καταδικάζουν τη παρουσία των δολοφόνων στην περιοχή.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, πρόεδρος Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Στέλνουμε το μήνυμα πως δεν δεχόμαστε το λιμάνι και η πόλη μας, η περιοχή μας, να μετατρέπεται σε σταθμό ξεκούρασης και αναψυχής για όσους στηρίζουν ή συμμετέχουν στη γενοκτονία του Παλαστινιακού λαού! Την ώρα που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60.000, με μεγάλο αριθμό από αυτούς να είναι παιδιά και βρέφη. Που πλέον αυτός ο αριθμός αυξάνεται όλο και περισσότερο με παιδιά και αμάχους που πεθαίνουν από την πείνα, που μέχρι και τα κέντρα διανομής φαγητού μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου, δεν δεχόμαστε η περιοχή μας να γίνεται τόπος αναψυχής και ξεκούρασης των υποστηρικτών της γενοκτονίας. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία της πόλης μας, σε κάθε γειτονιά, συνεχίζουμε μαχητικά στον αγώνα για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης. Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι σήμερα παρά τις συλλήψεις, τις διώξεις και την άγρια καταστολή αντιστέκονται μέσα στη Χώρα τους, μέσα στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ενάντια στο πόλεμο και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. (...)

Τους κάνουμε λοιπόν ξεκάθαρο! Οι εργαζόμενοι δεν βάφουμε τα χέρια μας με το αίμα άλλων λαών! Πάει πολύ να μας λένε πως είναι και για το δικό μας συμφέρον η γενοκτονία ενός λαού, πως και εμείς οι εργαζόμενοι θα βγούμε κερδισμένοι. Να αποδεχτούμε πως είναι και για δικό μας συμφέρον, εθνικό όπως λένε, η πολεμική εμπλοκή, τα λιμάνια και οι δρόμοι μας, οι εγκαταστάσεις της χώρας μας, να γίνονται δρόμοι μεταφοράς εξοπλισμού και πυρομαχικών. Για να βάλουμε πλάτη και με αυτό τον τρόπο και στην πολεμική προετοιμασία τους, που απαιτεί να ματώνουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ στην δουλειά, που απαιτεί να θυσιάσουμε τις δικές μας ανάγκες για την υγεία μας, για τα σχολειά  των παιδιών μας, για την προστασία της ζωής μας από πυρκαγιές και πλημμύρες, για πηγαίνουν δις ευρώ σε αυτή την πολεμική προετοιμασία. (...) Συνεχίζουμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας που  είναι στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου. Καλούμε την Κυριακή 24 Αυγούστου σε συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στις 7.30 το απόγευμα».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.


Έχει διαβαστεί 543 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 413 επισκέπτες και 1 μέλος.