Σάββατο, 18 Σεπ, 2021

  • Το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσει φτηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» ;
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
  • Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς
  • Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/21
  • Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!
Το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσει φτηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» ;1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»2 Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς3 Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/215 Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πρωτόκολλα...

Πρωτόκολλα...

Η πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία, όπου τα δίνει όλα για την «υγεία» της οικονομίας, διαμορφώνει το έδαφος και για κάθε λογής παλινωδίες και αντιφάσεις, που με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα παιδιά 12 με 17 ετών. Γι' αυτήν την ηλικιακή κατηγορία δεν προβλέπεται εμβολιασμός, και... Περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!

Σε διαρκή αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αλλά και ενάντια στις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης καλεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει την όξυνση του προβλήματος λόγω της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης και τη μείωση της ηλικίας πρώτης επαφής με τα ναρκωτικά με σημαντική άνοδο της χρήσης κάνναβης.

Ιδιαίτερα στέκεται στην επικίνδυνη προσπάθεια για την αθώωση της δήθεν ακίνδυνης κάνναβης, το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» και τη νομιμοποίησή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!

Οι συνέπειες της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας, επιδρούν καταλυτικά στη ζωή των παιδιών μας και των νέων ανθρώπων.

Στη λογική του "αναγκαίου κακού" που προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει απλά να αποδεχτούμε, στην έλλειψη προοπτικής, στην έλλειψη κινήτρων που οδηγεί ουσιαστικά στην παραίτηση, πώς μπορεί ο νέος άνθρωπος να διαμορφώσει την προσωπικότητά του, να εξελιχθεί, να πιστέψει πως μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο;

Το φαινόμενο της χρήσης και της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες είναι απόρροια κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων κι ας το κρύβουν σκόπιμα παλιές και νέες κυβερνήσεις. Γι’ αυτό άλλωστε στα χρόνια της κρίσης εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο!

Σήμερα έχουμε άνοδο της χρήσης στις μαθητικές ηλικίες και μείωση της ηλικίας πρώτης επαφής με τα ναρκωτικά με μετατόπιση στα γυμνασιακά χρόνια. Επίσης είναι σημαντική η άνοδος της χρήσης κάνναβης στις μαθητικές ηλικίες και αύξηση όσων μαθητών από τη δοκιμή περνούν στη συστηματική χρήση κάνναβης.

Γίνεται δε επικίνδυνη και επίμονη προσπάθεια για την αθώωση της δήθεν ακίνδυνης κάνναβης, το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "σκληρά και μαλακά" και τη νομιμοποίησή τους.

Την ίδια ώρα που κυβερνήσεις -παλιές και νέες- κλείνουν σχολεία, μεριμνούν και ανοίγουν κέντρα "υγιεινής" χρήσης στις γειτονιές. Χρησιμοποιούνται δε επιχειρήματα όπως π.χ. ότι η νομιμοποίηση θα βάλει φρένο στην αύξηση της εξάρτησης από ναρκωτικά, ενώ αντίθετα από στατιστικές μελέτες αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο. Ακόμη ότι η κάνναβη είναι φυτική και δεν προκαλεί εξάρτηση. Ενημερώνουμε τους γονείς ότι σήμερα πάνω από το 25% όσων είναι ενταγμένοι σε προγράμματα απεξάρτησης στην ΕΕ και στην Ελλάδα είναι γιατί κύρια ουσία εξάρτησης έχουν την κάνναβη. Πόσο φυσική είναι η κάνναβη όταν περιέχει πάνω από 400 χημικές ουσίες και όταν σήμερα το 80% της κάνναβης που παράγεται στην ΕΕ είναι βιομηχανικά παραγόμενη (έκθεση EMCDDA 2012);

Δεν κρύβουν μάλιστα πως θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Στη χώρα μας εκτιμούν ότι το κράτος θα έχει 600-800 εκατ. ευρώ κέρδη από τη φορολογία στην κάνναβη.

Προκλητικά ισχυρίζονται ότι μέρος των κερδών θα επενδυθούν σε τομείς όπως η Παιδεία, η Έρευνα, ο Πολιτισμός και η Μέριμνα.

Πρέπει ν’ ανησυχούμε που η ανοχή και ο συμβιβασμός με τη χρήση ουσιών κερδίζει συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των παιδιών και να δράσουμε!

Δεν υπάρχουν "σκληρά και μαλακά" ναρκωτικά, υπάρχουν ναρκωτικά. Δεν είναι ούτε αθώα, ούτε μοδάτα, ούτε φάρμακα, ούτε λύση για την οικονομία. Τα ναρκωτικά είναι ό,τι μαρτυράει το όνομά τους: Νάρκη στο μυαλό και την ανθρώπινη υπόσταση, νάρκη στην πραγματική ελευθερία, νάρκη στην ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, νάρκη και στον αγώνα για τη ζωή που μας στερούν, αλλά που μπορούμε να έχουμε, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για τον καθένα.

Θέλουμε τη νέα γενιά πρωταγωνιστές της ζωής και όχι στο περιθώριο. Θέλουμε τα παιδιά μας, τους νέους, με καθαρή συνείδηση και μυαλό. Για να μπορούν να διαμορφώσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά. Κάθε απόπειρα νομιμοποίησής τους είναι στην ουσία προσπάθεια να μάθουμε να ζούμε με τη φτώχεια, την ανεργία, την αμορφωσιά, τις αιτίες δηλαδή που τα προκαλούν.

Η ΑΣΓΜΕ καλεί σε διαρκή αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αλλά κι ενάντια στις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης! Διεκδικούμε:

Στήριξη των Κέντρων Πρόληψης με διαρκή προγράμματα πρόληψης σε όλα τα σχολεία και τακτή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα εξαρτήσεων. Να δοθεί βάρος στην Πρωτογενή Πρόληψη με στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού μέσα στην εκπαίδευση.

Τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα όλων των δομών Πρόληψης -Θεραπείας - Επανένταξης. Τη διαμόρφωση Κεντρικού Σχεδιασμού με ενιαία φιλοσοφία μέσα από έναν Ενιαίο Φορέα Πρόληψης - Θεραπείας - Κοινωνικής Επανένταξης - Έρευνας.

Καμία νομιμοποίηση κανενός είδους ναρκωτικού».

Έχει διαβαστεί 285 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 31 °C
Άνεμος Δ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 438 επισκέπτες και 0 μέλη.