Πέμπτη, 13 Νοε, 2025

  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ρωσίας!
  • Παρουσίαση βιβλίου στη Βέροια
  • Tech Talent School 2.0 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Απομάκρυνση αμιάντου από τις Εργατικές Κατοικίες της Νάουσας στην ΠΕ Ημαθίας
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ1 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ρωσίας!2 Παρουσίαση βιβλίου στη Βέροια3 Tech Talent School 2.0 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας4 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Απομάκρυνση αμιάντου από τις Εργατικές Κατοικίες της Νάουσας στην ΠΕ Ημαθίας5 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με τη φλόγα του Νοέμβρη

Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του το Πολυτεχνείο για τον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό. Το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα είναι φέτος πιο ισχυρό από ποτέ, στη σκιά της πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, που βαθαίνει, και των επικίνδυνων εξελίξεων σε όλο τον κόσμο.Η χτεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου για τη ΝΑΤΟική «ασφάλεια» ήταν αποκαλυπτική ... Περισσότερα

Αντί να κλείσουν το στόμα τους χυδαιολογούν εναντίον της Δημοτικής Αρχής που έδωσε μάχη μαζί με τον λαό της Πάτρας να σώσει την πόλη

από Η Άλλη Άποψη
Αντί να κλείσουν το στόμα τους χυδαιολογούν εναντίον της Δημοτικής Αρχής που έδωσε μάχη μαζί με τον λαό της Πάτρας να σώσει την πόλη
Ο υπ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, που δήλωνε ότι «θωράκισε» τη χώρα και κάηκε η μισή, τόλμησε σήμερα να καταφερθεί εναντίον του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη.

Τα κυβερνητικά στελέχη ξεστομίζουν αίσχη προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική που υλοποιούν και έχει τραγικά αποτελέσματα για τη ζωή και το περιβάλλον.

Σαν να μην έφτανε λοιπόν η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, που παίρνοντας το «ραβασάκι» της κυβέρνησης ουσιαστικά ισχυρίστηκε πως φτάσαμε στο σημείο να καίγεται το τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας επειδή δεν έχουμε «εθελοντές πυροσβέστες», σήμερα ο Κεφαλογιάννης καταφέρθηκε εναντίον της Δημοτικής Αρχής Πάτρας παραφράζοντας μάλιστα δηλώσεις του Κώστα Πελετίδη.

Είπε λοιπόν ότι «λυπάμαι πολύ αλλά ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα. Στον τομέα της πρόληψης είδαμε πολλά ακαθάριστα οικόπεδα, στην προσπάθεια κατάσβεσης μικρή συνδρομή και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής άκουσα τον δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112 κάτι που θεωρώ εγκληματικό και επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».

Δεν ντρέπονται λίγο;

Τα λέει αυτά την ώρα που η κυβέρνηση ξυλοκοπά τους πυροσβέστες που ζητούν προσλήψεις.

Τα λέει αυτά την ώρα που διαχρονικά οι κυβερνήσεις με τις ευλογίες της ΕΕ δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πρόληψη (διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, ενίσχυση Δασαρχείων και Πυροσβεστικού Σώματος, σύγχρονο και εκτεταμένο δίκτυο που θα εξασφαλίζει την υδροδότηση των δυνάμεων που επιχειρούν κ.λπ.). 

Τα λέει αυτά την ώρα που οι κυβερνήσεις παρακρατούν πόρους από τους δήμους, τους κρατούν υποστελεχωμένους απαγορεύοντάς τους να κάνουν προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού και τους στερούν τα μέσα να επιτελέσουν το έργο τους.

Τα λέει αυτά την ώρα που το μόνο που μπορεί να «συντονίσει» η κυβέρνηση είναι τις αποστολές μηνυμάτων «112» που καλούν τους ανθρώπους ΜΟΝΟΙ τους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, χωρίς καν να γνωρίζουν αν υπάρχουν οδοί διαφυγής, εξαντλώντας έτσι τις ευθύνες του κράτους για την προστασία τους. 

Ο δήμαρχος της Πάτρας, η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου και όλο τον λαό της πόλης έδωσαν ηρωική μάχη να σώσουν ό,τι σώζεται. Αυτό ακριβώς ανέδειξε και σε σχετικές δηλώσεις του ο Κώστας Πελετίδης. 

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την τιτάνια μάχη που δόθηκε για να σβηστεί η πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξερόλακκα, να σωθούν σπίτια και χωράφια. Ο λαός μαζί με τη Δημοτική Αρχή και τους λιγοστούς πυροσβέστες, με όσα μέσα διέθεταν, ακόμα και με κλαδιά ελιάς έσωζαν το βιος του λαού. 

Ό,τι και να κάνουν είναι σίγουρο πως η κυβέρνηση και όσοι υπηρετούν αυτή την εγκληματική πολιτική θα έρθουν αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου που πρέπει να γίνει συνειδητός αγώνας για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος και του κράτους του.


Έχει διαβαστεί 615 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 239 επισκέπτες και 0 μέλη.