Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Αρ. Πορτοσάλτε: Συνειδητός ψεύτης σε αντιΚΚΕ παραλήρημα

από Η Άλλη Άποψη
Αρ. Πορτοσάλτε: Συνειδητός ψεύτης σε αντιΚΚΕ παραλήρημα

Ο Άρης Πορτοσάλτε αφιέρωσε σήμερα αρκετό χρόνο στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» για να χυδαιολογήσει εναντίον του ΚΚΕ.

Αφορμή για τις «ενοχλήσεις» και τα ψεύδη που αναπαρήγαγε ήταν η νέα -είχε προηγηθεί και άλλη 48ωρη από την Τρίτη έως τη Τετάρτη το βράδυ- 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΝΟ για τους ναυτεργάτες.

Είπε λοιπόν πως «όπου βλέπετε απεργίες, από δω από κει, είναι όπου έχει, όπως σας έλεγα και προχθές, την ηγεσία του συνδικαλιστικού σωματείου το ΚΚΕ».

Τον Πορτοσάλτε δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για ασχετοσύνη. Ξέρει ότι τις απεργίες τις αποφασίζουν τα σωματεία και μάλιστα αυτό γίνεται και σε σωματεία και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις στην ηγεσία των οποίων δεν βρίσκεται η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ. Ο δημοσιογράφος του «ΣΚΑΪ» ξέρει πολύ καλά ποιες δυνάμεις και με τι όρους διοικούν την ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία). Δεν πρόκειται για δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ. Άρα είναι συνειδητά ψεύτης για ακόμη μία φορά.

Το ΚΚΕ προφανώς στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των απεργών ναυτεργατών. Άλλωστε αυτά αφορούν τους ναυτεργάτες, αλλά και τους νησιώτες που στερούνται συχνής, ασφαλούς και φτηνής ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Αφορά και όσους θέλουν να ταξιδέψουν. Τώρα ξαφνικά ο Πορτοσάλτε το ρίχνει στο «μοιρολόι», στο όνομα όσων θέλουν να φύγουν για 3ήμερο, αλλά ο ίδιος δεν έδωσε δεκάρα ένα ολόκληρο καλοκαίρι που οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων εκτοξεύτηκαν μαζί με όλες τις τιμές.

Ο λαός, οι ναυτεργάτες, οι νησιώτες, η μεγάλη πλειοψηφία ακόμα και όσων θέλουν να ταξιδέψουν ταλαιπωρούνται κάθε ημέρα από τη δίψα των εφοπλιστών για περισσότερα κέρδη!

Ενδεικτικό του πανικού του «απεργοφάγου» Πορτοσάλτε είναι ότι ακόμα και όταν το ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή όπου συμπαρουσιάζει ο «δημοσιογράφος», ο ίδιος επιχειρούσε με παιδαριώδη τρόπο να μην αφήσει τον Γ. Γκιόκα, εκπρόσωπο του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, να μιλήσει!

Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Να ακούγεται η φωνή και τα ψέματα των εφοπλιστών και των αυλικών τους, αλλά όχι η αλήθεια και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Αν και αυτή την περίοδο βρίσκονται σε απεργία πολλοί κλάδοι εργαζομένων (λιμενεργάτες, μεταλλεργάτες, ντελιβεράδες, υγειονομικοί, οικοδόμοι, μηχανικοί, ναυτεργάτες, ξενοδοχοϋπάλληλοι, δάσκαλοι κ.ά.), ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν προσκλήθηκε να μιλήσει ως εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσής του «στο σπίτι τού» (έτσι περιέγραψε ο Πορτοσάλτε τον «ΣΚΑΪ»).

Εκβιασμός απέναντι στην κοινωνία δεν είναι μία απεργιακή κινητοποίηση, αλλά το «κόψτε τον λαιμό σας» που απαντάνε η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές στα δίκαια αιτήματα νησιωτών και ναυτεργατών.

Εκβιασμός απέναντι στην κοινωνία δεν είναι οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μέτρα προστασίας της ζωής τους στους χώρους δουλειάς, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, αλλά τα «άδεια κρατικά ταμεία» που επικαλούνται υπουργεία και εργοδοτικές ενώσεις όταν πρόκειται για τις ανάγκες των εργαζομένων. Γιατί τα ίδια ταμεία είναι πάντα γεμάτα όταν πρόκειται για προνόμια και ζεστό χρήμα σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ενεργειακούς κολοσσούς. Τα ταμεία είναι πάντα γεμάτα όταν είναι να δοθούν δισεκατομμύρια σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και στις πολεμικές βιομηχανίες.

Τη ζωή του λαού δεν τη διαταράσσει το ΚΚΕ, ούτε οι απεργίες των εργαζομένων. Τη διαταράσσει η πολιτική που υπερασπίζεται νυχθημερόν ο Πορτοσάλτε.

Ενημερώνουμε ότι στις 20 Νοεμβρίου έχει πανεργατική πανελλαδική απεργία. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί για την επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. Ο κος Πορτοσάλτε έχει 26 ημέρες από σήμερα να σκεφτεί να πει και τίποτα καινούριο μέχρι τότε.

ΥΓ: Δυστυχώς για τον Πορτοσάλτε και τους εφοπλιστές, τα καράβια για να κινηθούν χρειάζονται τους εργάτες. Αν θέλει ο κος Πορτοσάλτε να δει «να φεύγουν καράβια στο γιαλό», ας πάει να τα βάλει μπρος με τους υπόλοιπους αυλικούς των εφοπλιστών... Εμείς θα του γνέφουμε «στο καλό» σε τέτοια περίπτωση.

Από 902.gr
Έχει διαβαστεί 697 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1155 επισκέπτες και 0 μέλη.