Ως «μεγαλύτερη προστασία για τους οφειλέτες» διαφημίζει η κυβέρνηση το νέο πλαίσιο για τους servicers. Βάζει προθεσμίες στις απαντήσεις, όρια στις προκαταβολές, πρόστιμα και υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης πριν από τον πλειστηριασμό. Μόνο που ο πλειστηριασμός μένει εκεί, στο τέλος της διαδρομής, ως ο ισχυρότερος εκβιασμός στον οφειλέτη πο... Περισσότερα
Αυξάνονται τα χρέη προς την εφορία και οι κατασχέσεις
από Η Άλλη Άποψη
Μεγάλη αύξηση κατά849 εκατ.ευρώ κατέγραψαν τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, καθώς όλο και περισσότερα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια που συνεχίζονται στη «μεταμνημονιακή εποχή».
Σύμφωνα με τα στοιχεία τηςΑνεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από την αρχή του έτους μέχρι τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε6,418δισ. ευρώ. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) έφτασε τα102,644δισ. ευρώ.
Πάντως, ο συνολικός αριθμός αυτών που χρωστάνε στο Δημόσιο περιορίστηκε τον Αύγουστο σε3.801.967άτομα από3.933.628τον Ιούλη, αφού ο φοροεισπρακτικός κρατικός μηχανισμός έχει εξαπολύσει κύμα κατασχέσεων.
Οι φορολογούμενοι, στους οποίους μπορούν να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ανήλθαν σε1.732.862, ενώ αυτοί που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς αναγκαστικών μέτρων είναι1.143.356.