Τετάρτη, 20 Φεβ, 2019

  • ΝΑΟΥΣΑ:ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ
  • Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση των Φίλων του Ποταμού Τριπόταμου
  • Οι «Μικροί Μότσαρτ» της Εστίας Μουσών
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
  • "Εκεί που η Βιολογία συναντά την Ιστορία" διάλεξη του καθηγητή Γιάννη Μανέτα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ
ΝΑΟΥΣΑ:ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ1 Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση των Φίλων του Ποταμού Τριπόταμου2 Οι «Μικροί Μότσαρτ» της Εστίας Μουσών3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ4 "Εκεί που η Βιολογία συναντά την Ιστορία" διάλεξη του καθηγητή Γιάννη Μανέτα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας5 ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ   6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Δαμόκλειος σπάθη» ακόμα και για οφειλές μερικών εκατοντάδων ευρώ!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
«Δαμόκλειος σπάθη» ακόμα και για οφειλές μερικών εκατοντάδων ευρώ!

Με ρύθμιση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προβλέπονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και για οφειλές κάτω από 5.000 ευρώ

Το κυνηγητό της κυβέρνησης στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά αποτυπώνεται και στην αύξηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών καθώς και αγροτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία (πρώην ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), που παραπέμφθηκαν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την εφαρμογή σε βάρος τους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΑΟ (2ο τρίμηνο 2018), ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων και μικρεμπόρων, που οι οφειλές τους έχουν παραπεμφθεί στο ΚΕΑΟ, ξεπερνά το μισό εκατομμύριο! Ολοι αυτοί, αφού κληθούν να ρυθμίσουν το χρέος τους, αν δεν το καταφέρουν λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται, θα βρεθούν αργά ή γρήγορα αντιμέτωποι με εκβιασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης βρίσκονται 558.169 ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΑΕΕ και 341.513 αγρότες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στον πρώην ΟΓΑ.Δηλαδή, 900.000 λαϊκά νοικοκυριά έχουν μπει στο στόχαστρο και σε βάρος τους εφαρμόζονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αριθμός που αντιστοιχεί στο 64,6% του συνολικού αριθμού των οφειλετών που έχουν παραπεμφθεί στο ΚΕΑΟ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλου, εφαρμόστηκε διάταξη που προέβλεπε ότι στο ΚΕΑΟ θα μεταβιβάζονται πλέον και οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση ενεργοποίησε τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που είχαν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτής της διάταξης ήταν να «απογειωθεί» ο αριθμός των οφειλετών που μεταβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ μέσα στο 2017. Συγκεκριμένα, ενώ το 2016 ο αριθμός οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία ήταν 48.677 άτομα, το 2017 ο αριθμός αυτός εκτινάχτηκε στους 1.007.419 οφειλέτες (!) πολλαπλασιάζοντας το μέγεθος της «δεξαμενής» από την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να εισπράξει χρωστούμενα, με εκβιασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών.

Σύμφωνα πάλι με το ΚΕΑΟ, από 1 έως 5.000 ευρώ οφείλουν 687.622 ασφαλισμένοι με το συνολικό χρέος (κύρια οφειλή και πρόσθετα τέλη) να διαμορφώνεται στα 1,079 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η μέση οφειλήαυτών των ασφαλισμένων σε βάρος των οποίων εφαρμόζονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, είναι 1.570 ευρώ! Αυτούς κυνηγά σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και καυχιέται για το πόσο αποτελεσματική είναι στην «πάταξη της εισφοροδιαφυγής» προς τα Ταμεία!

Επιπλέον 299.048 ασφαλισμένοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από 5.000 έως 15.000 ευρώ, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η μέση οφειλή αυτών των ασφαλισμένων ανέρχεται στα 9.066 ευρώ.

Οπως διαπιστώνουν και οι ίδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ, «υπάρχει συγκέντρωση πλήθους οφειλετών στις χαμηλότερες κλίμακες οφειλών, με 986.670 οφειλέτες (70,87%) να έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ ο καθένας»! Κατά συνέπεια, αυτό που η κυβέρνηση εμφανίζει ως «πετυχημένη» πολιτική και «αποτελεσματικότητα» στο κυνήγι της «εισφοροδιαφυγής» προς τα Ταμεία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το κυνήγι των μικρών και αδύναμων. Ενάντια στη «μαρίδα» στρέφεται πρωτίστως η κυβέρνηση κι αυτούς στοχοποιεί με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, μόλις 1.770 μεγαλοοφειλέτες, δηλαδή καπιταλιστικές επιχειρήσεις με χρέος προς τα ασφαλιστικά ταμεία (πρώην ΙΚΑ) άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας, έχουν συνολικό χρέος 7,658 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 22,62% των συνολικών οφειλών.

Έχει διαβαστεί 77 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Δ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-2 μποφόρ

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 16 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 147 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά