Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

από Η Άλλη Άποψη
Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε σήμερα Τετάρτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή (Δείτε ΕΔΩ το διάλογο του Δ. Κουτσούμπα με την Κ. Σακελλαροπούλου στην έναρξη της συνάντησης). 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράσαμε την ανησυχία μας και τους προβληματισμούς μας, αλλά και τις θέσεις του ΚΚΕ, γύρω από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την ένταση των ανταγωνισμών, των αντιθέσεων και την κλιμάκωσή τους, ιδιαίτερα με την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο, την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, του λαού μας και κυρίως με τα τελευταία γεγονότα, που είτε στον Έβρο θέτουν σε αμφισβήτηση το Πρωτόκολλο του 1926 και τη συνθήκη τη Λοζάνης είτε τώρα με τις νέες δηλώσεις, με την ενεργοποίηση του απαράδεκτου και ανυπόστατου τουρκο-λυβικού συμφώνου, μνημονίου, για τον καθορισμό των ΑΟΖ, μεταξύ των δύο αυτών χωρών. Ενώ η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε σεισμικές έρευνες -όπως όλοι ξέρουμε- στη νότια Κρήτη, καταρχήν, και βεβαίως στη συνέχεια, με το γεωτρύπανο για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Πράγμα που είναι απαράδεκτο, επικίνδυνο για τις εξελίξεις στην περιοχή. Και βεβαίως όλα αυτά γίνονται στο φόντο των θέσεων και των ΗΠΑ και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην ουσία, που οδηγούν σε συνδιαχείριση του Αιγαίου, που άπτονται κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Από αυτήν τη σκοπιά, καλούμε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση, σε σωστή ενημέρωση από την κυβέρνηση και από όλα τα πολιτικά κόμματα, σε ενεργοποίηση και κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα γύρω από αυτές τις εξελίξεις, να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, γιατί δεν αποκλείουμε ούτε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στην ευρύτερη περιοχή, στα ελληνικά σύνορα, γεγονός που θα αποτελέσει την αφορμή για τη διαπραγμάτευση, για τη συνδιαχείριση, μέχρι και την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Από αυτήν τη σκοπιά ανησυχούμε.

Φυσικά, η λύση δεν είναι η πολεμική εμπλοκή. Η λύση βρίσκεται στην ειρήνη, στη φιλία ανάμεσα στους λαούς, η λύση βρίσκεται βεβαίως σε διαπραγματεύσεις, η λύση βρίσκεται στο να φύγουμε από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να πάψουν να λειτουργούν οι επικίνδυνες αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις του θανάτου στην πατρίδα μας και να γίνεται η Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο βάσεων, να σταματήσει η συμμετοχή και η εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις με αποστολές στρατιωτών και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός της χώρας.

Όλο αυτό το συνολικό πακέτο θέσεων συζητήσαμε, ενώ ταυτόχρονα με αφορμή τη μεγάλη οικονομική κρίση, που βρίσκεται μπροστά μας -όχι εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά επειδή η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης αυτών των εξελίξεων στην οικονομία μετά από αυτή τη μικρή την ασταθή ανάκαμψη που είχαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια- και πλήττονται λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, λαϊκές οικογένειες.

Θέσαμε, λοιπόν, τα ζητήματα των απαράδεκτων μέτρων που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση και που παίρνει με fast track διαδικασίες, με τις συνεχείς ΠΝΠ και άλλα νομοσχέδια που φέρνει στην ελληνική Βουλή χωρίς καν να υπάρχει ο χρόνος διαβούλευσης, συζήτησης γύρω από αυτά τα ζητήματα και κινητοποίησης του λαού. Από αυτήν τη σκοπιά επισημάναμε ότι δεν πρέπει οποιαδήποτε στιγμή να περιορίζονται οι αστικές ελευθερίες στη χώρα μας, δεν πρέπει να ακολουθούμε παραδείγματα όπως γίνεται αυτήν τη στιγμή στις ΗΠΑ, με την απαράδεκτη κυβέρνηση Τραμπ, αλλά και με όλο αυτό το σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς που καλλιεργεί το ρατσισμό, την καταστολή, τη βία ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των λαών.

Ο ελληνικός λαός θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, το ΚΚΕ θα είναι εδώ με τις προτάσεις του, με την ενημέρωση του ελληνικού λαού, με την ενημέρωση και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή και κυρίως με την κινητοποίησή μας».ΠΗΓΗ: 902.gr

Έχει διαβαστεί 415 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 551 επισκέπτες και 0 μέλη.