Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  •  Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
  • Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός
  • Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός
  • «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
 Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας1 Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός2 Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός3 «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»4 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ5 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο: "οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν αλλάζουν μονομερώς"

από Η Άλλη Άποψη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμφωνήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων μικρής διαρκείας από την Ελλάδα, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με παράνομη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ δεν θα επιτρέψει και την αύξηση της Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA), δηλώνει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, σε προδημοσιευόμενο απόσπασμα συνέντευξης που έχει παραχωρήσει στην "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung".

 "Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται να το κάνουμε. Είναι παράνομο", τονίζει ο κ. Κερέ, στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Επισημαίνει ακόμη ότι "εάν στην παρούσα κατάσταση, κατά την οποία η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, δεχόμασταν περισσότερα T - bills, αυτό θα ήταν ξεκάθαρα κρατική χρηματοδότηση", για να προσθέσει: "Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παραβιάσουμε τη συνθήκη μας για χάρη της Ελλάδας". Ασκεί μάλιστα κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για χαλαρή άποψη περί νόμων και κανόνων. "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, όπως κάθε άλλη, να δεχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα που βασίζεται σε κανόνες. Το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί (η Ελλάδα) να αλλάξει μονομερώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες", υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικό non paper, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στον οποίο είπε ότι σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ που δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις. Ζήτησε η ΕΚΤ, ως αυτόνομος οργανισμός, να αντιμετωπίζει το ίδιο τη χώρα ανεξάρτητα αν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γ. Σουρνάρας, Γκ. Χαρδούβελης ή Γ. Βαρουφάκης. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.

 

Έχει διαβαστεί 472 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 586 επισκέπτες και 0 μέλη.