Πέμπτη, 19 Φεβ, 2026

  • ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα χάλια των νοσοκομείων πίσω από φιέστες, κορδέλες και καταστολή
  • Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος
  • Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αλεξάνδρεια του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα
  • «Κιβωτοί του Τρόμου»... Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, με περισσότερες κατηγορίες, ο π. Αντώνιος
  • Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό μια ελεύθερη και γενναία γυναίκα, την συγγραφέα Ιωάννα Καρατζαφέρη
  • Σύσκεψη φορέων στη Βέροια για το έγκλημα στα Τέμπη
ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα χάλια των νοσοκομείων πίσω από φιέστες, κορδέλες και καταστολή1 Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος2 Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αλεξάνδρεια του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα3 «Κιβωτοί του Τρόμου»... Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, με περισσότερες κατηγορίες, ο π. Αντώνιος4 Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό μια ελεύθερη και γενναία γυναίκα, την συγγραφέα Ιωάννα Καρατζαφέρη5 Σύσκεψη φορέων στη Βέροια για το έγκλημα στα Τέμπη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ούτε να το σκεφτούν!

Ούτε να το σκεφτεί η κυβέρνηση να στείλει Ελληνες στρατιώτες στη Γάζα! Κανένας ένστολος να μην αποδεχτεί τη συμμετοχή στον στρατό κατοχής που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους. Κανένας εργαζόμενος, βιοπαλαιστής, νέος και νέα να μην το επιτρέψει!Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για τα βρώμικα σχέδιά τους, επειδή ξέρουν ότι... Περισσότερα

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αντικομμουνιστική υστερία από τους συνηγόρους υπεράσπισης

από Η Άλλη Άποψη
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αντικομμουνιστική υστερία από τους συνηγόρους υπεράσπισης

Για ακόμη μια φορά οι υπερασπιστές των ναζιστών στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προσπάθησαν με αντικομμουνισμό και δικολαβικές ερωτήσεις να αντιστρέψουν προκλητικά τη διαδικασία και να βρομίσουν τη δράση του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ κ.λπ. Πληρωμένη απάντηση πήραν από την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία κατέθεσε σήμερα για δεύτερη δικάσιμο.

«Δεν μπορείτε να εξομοιώσετε τον Χίτλερ με τον Στάλιν και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή», υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη μπροστά στην επιμονή των συνηγόρων των χρυσαυγιτών να επαναφέρουν στις ερωτήσεις τους, άλλοτε με χυδαίο και άλλοτε με ...εκλεπτυσμένο αντικομμουνισμό, τη θεωρία των «δύο άκρων», συσχετίζοντας τους αγώνες του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος με την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Μάλιστα, για την προαναγγελία των ναζιστών βουλευτών ότι «θα καθαρίσουμε τη Ζώνη Περάματος από τους λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ», την οποία οι υπερασπιστές τους προσπάθησαν να ντύσουν με μπόλικο αστικό «καθωσπρεπισμό», η μάρτυρας τόνισε: «Το "να καθαρίσουμε τη Ζώνη" είναι σαφές ότι δεν κάνει καμία αναφορά στις κάλπες. Είναι βαθιά απειλητικό και είναι σαφέστατη ερμηνεία, κατά την άποψή μου ότι και "τώρα γιούργια θα τους πάρουμε τα κεφάλια". Η εικόνα που έχουμε όλοι μας από τις τηλεοράσεις, ένας άνθρωπος αιμορραγεί από το κεφάλι (σ.σ. αναφέρεται στον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, συνδικαλιστή στο Μέταλλο), όταν έχει βγει για αφισοκόλληση, δεν είναι πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Και πρόσθεσε: «Δεν ήταν ήσσονος σημασίας ότι πανηγυρίζουν όλοι ότι καθάρισαν τον τόπο με ξύλα και αίμα. Οταν κάποιος χτυπά στο κεφάλι 9 στις 10, από την πείρα μου αυτό είναι δολοφονικό, γιατί δεν ξέρει κανένας ποια μπορεί να είναι η επίπτωση ενός χτυπήματος στο κεφάλι. Τα νεκροταφεία και νεκροτομεία είναι γεμάτα από γυναίκες που τις έχουν χτυπήσει στο σημείο που δεν έπρεπε. Αυτό για να καταλάβετε τη λέξη δολοφονική».

Τόνισε ακόμα σχετικά με τη χρήση βίας ότι «ήρθε η Χρυσή Αυγή και είπε ότι αυτό πρέπει να είναι το ύφος και άρχισε να το χρησιμοποιεί μέσα στο κοινοβούλιο, γιατί θεώρησε ότι διαθέτει εκείνα τα προνόμια που της επιτρέπουν να περνάει σε βίαιες πράξεις εκτός κοινοβουλίου. Και αυτό είναι ένα κατάμαυρο σημείο του κοινοβουλίου».


Έχει διαβαστεί 769 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 260 επισκέπτες και 0 μέλη.