Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο1 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 2 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)3 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!4 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση5 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

Η κυβέρνηση θέτει αυστηρά μέτρα για «προστασία» χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη της

από Η Άλλη Άποψη
Η κυβέρνηση θέτει αυστηρά μέτρα για «προστασία» χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη της

Υποχρεωτική μάσκα παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, τηλεεργασία τουλάχιστον στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα («ώστε να υπάρχει συνέχεια στην επαγγελματική δραστηριότητα»), τηλεεκπαίδευση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (με εξαίρεση τα εργαστήρια τελειόφοιτων) και αναστολή επισκέψεων σε δομές Πρόνοιας, είναι τα βασικά στοιχεία των νέων μέτρων που θα ισχύουν σε όλη τη χώρα από τις 6 π.μ. της Τρίτης 3 Νοέμβρη, όπως εξειδίκευσε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, στάθηκε στην αλλαγή του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, δηλαδή στη συγχώνευση των τεσσάρων κατηγοριών κινδύνου. Πλέον από την ερχόμενη Τρίτη, οι κατηγορίες θα είναι δύο (κίτρινο και κόκκινο) αντί πράσινο (κατηγορία 1), κίτρινο (κατηγορία 2), πορτοκαλί (κατηγορία 3) και κόκκινο (κατηγορία 4). Η «Α» θα είναι η συγχώνευση της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας και η «Β» της τρίτης και της τέταρτης και σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα 47 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες θα ανήκουν στην «Α» και 27 στη «Β» για τις επόμενες 14 ημέρες.  

Ανάμεσα στα άλλα της «Β» κατηγορίας, αναστέλλονται οι δημόσιες συναθροίσεις «στο πλαίσιο των Συνταγματικών προβλέψεων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας», κλείνει η εστίαση ενώ η λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων (όπως σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κοκ) επιτρέπεται το Σαββατοκύριακο (αναλυτικά τα μέτρα ανά κατηγορία).

«Πρέπει να δράσουμε σήμερα για να προλάβουμε τα χειρότερα» είπε ο Ν. Χαρδαλιάς καθώς «απόλυτη προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της υγείας» και έκανε έκκληση για πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων. Και... πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, κατά τη δική του τοποθέτηση στην ενημέρωση για τα νέα μέτρα πως ... «η ανυπακοή είναι ανεύθυνη και παράνομη πράξη. Θα είμαστε παντού» με ελέγχους σαρωτικούς και εντατικούς.  

 


Έχει διαβαστεί 1179 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 441 επισκέπτες και 0 μέλη.