Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Έγκλημα των Τεμπών: Τρία χρόνια μετά (!) κατασχέθηκαν αρχεία και οπτικό υλικό από την πρώτη στιγμή της σύγκρουσης

από Η Άλλη Άποψη
Έγκλημα των Τεμπών: Τρία χρόνια μετά (!) κατασχέθηκαν αρχεία και οπτικό υλικό από την πρώτη στιγμή της σύγκρουσης

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών.

Σημειώνεται πως χθες ο ένας εκ των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων που εξεταζόταν ανέφερε στο δικαστήριο πως διατηρεί αντίγραφα φωτογραφιών και βίντεο από το δυστύχημα στα Τέμπη και στον υπολογιστή της εργασίας του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο γιατί δεν το ανέφερε νωρίτερα η απάντηση του ήταν «γιατί δεν ήθελα να μπλέξω την υπηρεσία».

Να σημειωθεί πως συνολικά στο δικαστήριο παραδόθηκαν δύο σκληροί δίσκοι με το υλικό που μετέφερε το τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας από τις συσκευές των πραγματογνωμόνων τις δύο προηγούμενες μέρες αλλά και οι ίδιες συσκευές των πραγματογνωμόνων μετά τις ενστάσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για τον τρόπο που έγινε η διαδικασία κατάσχεσης των ψηφιακών δεδομένων από τους αστυνομικούς.

Σήμερα αναμενόταν, επίσης, να επιλεχθεί από το δικαστήριο ο μάρτυρας ειδικών γνώσεων που θα κληθεί να εξετάσει το υλικό που βρίσκεται στις  συσκευές των πραγματογνωμόνων που κατασχέθηκαν χθες από τις υπηρεσίες όπου εργάζονται οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας Θεσσαλίας. 

Ωστόσο η διαδικασία διεκόπη λόγω αδιαθεσίας της προέδρου της έδρας και θα συνεχιστεί στις 19 Μαρτίου με την συνέχεια της εξέταση του πρώτου δικαστικού πραγματογνώμονα. Ενώ οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλαν αίτημα για να λάβουν αντίγραφα των ψηφιακών δεδομένων που κατασχέθηκαν.

Σε δηλώσεις της η Ελένη Βασάρα,  μητέρας της Αγάπης Τσακλίδου που σκοτώθηκε στα Τέμπη και γραμματέας του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών σημείωσε σε σχέση με τις παραπάνω εξελίξεις τα εξής:

«Η χτεσινή και η σημερινή ακροαματική διαδικασία αποκάλυψαν για μια ακόμα φορά τις παλινωδίες, τα μεγάλα κενά της ανάκρισης στις πρώτες κρίσιμες μέρες και ώρες του εγκλήματος. Αφού ακόμα τρία χρόνια μετά δεν έχουν κατασχεθεί και προσκομιστεί όλα τα αρχεία των πραγματογνωμόνων από εκείνες τις ώρες!

Επιβεβαιώνεται ότι και αυτή η υπόθεση θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο της κύριας δικής. Οτι ο κατατεμαχισμός σε τόσες παράλληλες διαδικασίες στην πραγματικότητα πετσοκόβει τη συνολική αποκάλυψη όλων των αιτιών και των ενόχων πουν οδήγησαν στο έγκλημα. Εμείς θα είμαστε εδώ, και θα συνεχίζουμε να επιμένουμε, να αποκαλύπτουμε, να διεκδικούμε. Για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη».


Έχει διαβαστεί 339 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 517 επισκέπτες και 0 μέλη.