Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας
  • Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»
  • Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα
  • "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης
Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας 1 Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ3 Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»4 Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα5 "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αντιμέτωπα με τη «δαμόκλειο σπάθη» εκβιασμών και πλειστηριασμών

από Η Άλλη Άποψη
Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αντιμέτωπα με τη «δαμόκλειο σπάθη» εκβιασμών και πλειστηριασμών

Σταθερά αντιμέτωποι με τα άγρια χαράτσια, τη φοροληστεία και με τη «δαμόκλειο σπάθη» κυβέρνησης και φοροεισπρακτικών μηχανισμών πάνω από το κεφάλι τους βρίσκονται εκατομμύρια νοικοκυριά, πριν ακόμα «ξεδιπλωθούν» δηλαδή όλες οι συνέπειες της νέας καπιταλιστικής κρίσης που με γοργούς ρυθμούς κυβέρνηση και κεφάλαιο σπεύδουν να φορτώσουν στις λαϊκές πλάτες, μεταξύ άλλων και με το πτωχευτικό δίκαιο που βρίσκεται στα σκαριά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τον μήνα Μάρτη του 2020, περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, κατά κύριο λόγο λαϊκά νοικοκυριά, βρίσκονται στις λίστες με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Παράλληλα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που εμφανίστηκαν μέσα στον ίδιο μήνα, όταν ξεκίνησαν οι αναστολές στις πληρωμές φόρων, καταγράφονται στα 545 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον μήνα Μάρτη:

-- Οι «οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» έφτασαν σε 1.272.349 από 1.251.660 τον Δεκέμβρη του 2019.

-- Οι «οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης», δηλαδή βρίσκονται στο «παρά 5» της επιβολής τους, φτάνουν το 1,76 εκατομμύριο.

-- Ο συνολικός αριθμός των οφειλών διαμορφώνεται σε 3.954.882 από 4.068.908 τον Δεκέμβρη του 2019.

Φόροι και χαράτσια στην ημερήσια διάταξη

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν τους επόμενους μήνες αντιμέτωπα με τις δόσεις από τα φετινά χαράτσια, όπως αυτά για τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος, ενώ ταυτόχρονα «τρέχουν» και οι δόσεις από τις παλαιότερες ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση σε διατάξεις του νομοσχεδίου «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου (κ.ά.)», που κατέθεσε στη Βουλή, προβλέπει την αποπληρωμή των φόρων σε περισσότερες δόσεις, προκειμένου, όπως αναφέρεται, οι φορολογούμενοι «να ανταποκριθούν στην καταβολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, ειδικά για το έτος 2020».

Συγκεκριμένα, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων μπορεί να εξοφληθεί μέχρι σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί τρεις διμηνιαίες δόσεις που ίσχυε έως πέρυσι. Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως τις 31 Ιούλη και η τελευταία έως τις 26 Φλεβάρη 2021.

Οταν ο συμπληρωματικός φόρος καταβάλλεται εφάπαξ μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση 2%, δηλαδή επανέρχεται η σχετική ρύθμιση που είχε καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ, ειδικά για το έτος 2020, εφόσον η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί τον Σεπτέμβρη του 2020, καταβάλλεται μέχρι σε 6 μηνιαίες δόσεις, από 5 δόσεις πέρυσι. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και τις 30 Σεπτέμβρη 2020 και η τελευταία μέχρι και έως το τέλος Φλεβάρη 2021.

Τέλος, ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων καταβάλλεται σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 δόσεις.

Τα μέτρα αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, στόχος είναι η αύξηση της «εισπραξιμότητας» από τα λαϊκά νοικοκυριά, που αδυνατούν έτσι κι αλλιώς να ανταποκριθούν στα συσσωρευμένα βάρη από την άγρια φοροληστεία.

Έχει διαβαστεί 58 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 218 επισκέπτες και 0 μέλη.