Παρασκευή, 06 Φεβ, 2026

  • ΠΑΜΕ: Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι να χαίρονται τον εταίρο τους Παναγόπουλο και την ηγεσία της ΓΣΕΕ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ     : Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνταγματική αναθεώρηση βάζει στο στόχαστρο μονιμότητα, δημόσιο σχολείο και συνδικαλιστικά δικαιώματα
  • «Μεγαλώνω με όρια, αγάπη και σεβασμό» , ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Δυο Εισαγγελείς : Μία ακόμη αντικομμουνιστική ταινία
  • Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ημαθίας
  • Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε σύλληψη στρατιωτικού για συλλογή και μετάδοση πληροφοριών σε τρίτους
ΠΑΜΕ: Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι να χαίρονται τον εταίρο τους Παναγόπουλο και την ηγεσία της ΓΣΕΕ1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ     : Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνταγματική αναθεώρηση βάζει στο στόχαστρο μονιμότητα, δημόσιο σχολείο και συνδικαλιστικά δικαιώματα2 «Μεγαλώνω με όρια, αγάπη και σεβασμό» , ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Δυο Εισαγγελείς : Μία ακόμη αντικομμουνιστική ταινία4 Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ημαθίας5 Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε σύλληψη στρατιωτικού για συλλογή και μετάδοση πληροφοριών σε τρίτους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μόνο οργή...

Μόνο οργή...

Μόνο οργή προκαλεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει και να συγκαλύψει όχι μόνο τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο 15 ανθρώπων ανοιχτά της Χίου, αλλά κυρίως τον ένοχο, που είναι η πολιτική της και η πολιτική της ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Περισσότερα

Εντατικές προετοιμασίες με φόντο την 3η «αξιολόγηση»

από Η Άλλη Άποψη
Εντατικές προετοιμασίες με φόντο την 3η «αξιολόγηση»

Το νέο πακέτο σκληρών μέτρων που βρίσκεται προ των πυλών, αυτή τη φορά για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, αρκεί για να καταρρίψει το αφήγημα περί «δίκαιης» ανάπτυξης που προβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης ενόψει και της ΔΕΘ. 

Τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Euro Working Group), «εγκαινιάζεται» και τυπικά ο νέος κύκλος της αντιλαϊκής επίθεσης, ενώ στα μέσα Σεπτέμβρη επανέρχονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου με «ατζέντα» την πορεία εκτέλεσης του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, την «αποτελεσματικότητα» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που αποσκοπούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου καθώς και τις γενικότερες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών θα έλθουν για τα αντιλαϊκά παζάρια στην Αθήνα μετά την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα διενεργηθεί στην Ουάσιγκτον (13-15 Οκτώβρη).

Την ερχόμενη Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Χουλιαράκης, θα συναντηθούν με τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν τα ζητήματα της 3ης «αξιολόγησης», αλλά και το χρονοδιάγραμμα των αντιλαϊκών συνεννοήσεων και των διεργασιών, στην πορεία για την ολοκλήρωσή της.

Μετά τη ΔΕΘ έρχεται νέος λογαριασμός

Ενόψει της ΔΕΘ και της καθιερωμένης ομιλίας του πρωθυπουργού, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να τονώσει τις ψευδαισθήσεις περί «δίκαιης» ανάπτυξης και «υγιούς» επιχειρηματικότητας. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να φορέσει φιλεργατική προβιά, δηλώνοντας «αθώα του αίματος» για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί. 

Ωστόσο, στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης, ετοιμάζεται να βάλει «χέρι» στο απεργιακό δικαίωμα - δηλαδή να κάνει κάτι που δεν τόλμησε καμία άλλη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια - αλλάζοντας τους όρους για την προκήρυξη απεργίας.

Η αντιλαϊκή ατζέντα δεν περιορίζεται στο συνδικαλιστικό νόμο, αφού έρχεται νέος σφαγιασμός των κοινωνικών επιδομάτων, μέσω της αλλαγής των όρων χορήγησης των αναπηρικών και των οικογενειακών επιδομάτων, εφαρμογής της κινητικότητας στο δημόσιο, πολλές ιδιωτικοποιήσεις, κλπ. Παράλληλα, η ολόπλευρη εφαρμογή των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων που υιοθετήθηκαν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, θα προσθέτει όλο και περισσότερα δεινά στις λαϊκές οικογένειες. 

Έχει διαβαστεί 700 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 223 επισκέπτες και 0 μέλη.