Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Δεν απέκλεισε την αποστολή ελληνικών μαχητικών στην Πολωνία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
από Η Άλλη Άποψη
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να σταλούν ελληνικά μαχητικά στην Πολωνία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δείχνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητας για όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σε πλήρη ευθυγράμμιση με ΝΑΤΟ και ΕΕ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.
«Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας και τους συμμάχους μας»ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση αν η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί το αίτημα να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη στην Πολωνία από κράτη μέλη της ΕΕ. Δεν απέκλεισε επίσης να σταλεί στην Ουκρανία και νέο φορτίο με στρατιωτικό υλικό καθώς σε σχετική ερώτηση απάντηση πως«είμαστε σε συνεννόηση με τους εταίρους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».
«Δεν πρέπει να περνούμε αποστάσεις» ισχυρίστηκε ο Γ. Οικονόμου και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι «πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις ολόκληρου του δυτικού κόσμου, με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Ηδη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για βαθύτερη εμπλοκή στον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσικι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε στον Ουκρανό πρόεδρο ότι η Ελλάδα «είναι σε ετοιμότητα να παράσχει βοήθεια σε τομείς που θα της ζητηθεί...»