Μία ακόμα σκιαμαχία αναμένεται σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα, στη συζήτηση για το περιβόητο «κράτος δικαίου». Στη σκιά των σκανδάλων που παράγει με το τσουβάλι η πολιτική της, η κυβέρνηση ανακάλυψε «χρόνιες παθογένειες» του κράτους και υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, την ώρα που η συστημική α... Περισσότερα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: Επιταχύνονται τα παζάρια για ΑΟΖ και ένταξη στην ΕΕ
από Η Άλλη Άποψη
Την «αμέριστη στήριξη» της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη τηςΑλβανίαςστην ΕΕ, όπως προτάσσουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί που εξυφαίνονται για την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, εξέφρασε ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκηςσε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία (πήγε διαδοχικά σεΧειμάρρα,ΛιβαδειάκαιΔερβιτσάνη).
Μιλώντας στην Δερβιτσάνη, όπου τον υποδέχθηκε οΈντι Ράμα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι«Θα κάνουμε πρόοδο (...) στις σχέσεις μας με τη φίλη Αλβανία. Βρισκόμαστε πια αρκετά κοντά να λύσουμε ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων μας ζωνών, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο», είπε την Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας το παζάρι που γίνεται με τα Τίρανα για τη χάραξη ΑΟΖ.
Παραπέρα, μιλώντας σε κατοίκους της Χειμάρρας ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε υποχρέωση της αλβανικής κυβέρνησης,«στο πλαίσιο της προσέγγισής της με την Ευρώπη», τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.