Τρίτη, 18 Ιούν, 2019

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ»: «Επιστρέφουμε για συνεργασία» με όποια κυβέρνηση...
  • Μακεδονικοί Τάφοι, Γυμνάσιο Θέατρο Μίεζας, Νυμφαίο, στη Νάουσα Ημαθίας, με την Αγγελική Κοταρίδη
  • Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
  • Παρουσίαση ψηφοδελτίου από την Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ
  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
  • Γιώργος Ουρσουζίδης: Δημόσιο Σύστημα Υγείας
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ»: «Επιστρέφουμε για συνεργασία» με όποια κυβέρνηση...1 Μακεδονικοί Τάφοι, Γυμνάσιο Θέατρο Μίεζας, Νυμφαίο, στη Νάουσα Ημαθίας, με την Αγγελική Κοταρίδη 2 Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας3 Παρουσίαση ψηφοδελτίου από την Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας5 Γιώργος Ουρσουζίδης: Δημόσιο Σύστημα Υγείας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» : Ζητάει «εν λευκώ» συμφωνία των εργαζομένων στα σχέδιά της

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Την «ανεπιφύλακτη» συμφωνία και συναίνεση των εργαζομένων στα σχέδιά της προσπαθεί να αποσπάσει η εργοδοσία της«Μαρινόπουλος», ζητώντας από τους εργαζόμενους να δηλώσουν εγγράφως ότι «αφού λάβαμε γνώση των διατάξεων, όρων και προϋποθέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης, ανεπιφυλάκτως συναινούμε ως προς το συνολικό περιεχόμενο αυτής αλλά και τους ειδικότερους όρους που μας αφορούν».

Η κίνηση αυτή της εταιρείας δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα κυρίως επειδή το επίμαχο κείμενο της «συμφωνίας» ανάμεσα σε «Μαρινόπουλο» και «Σκλαβενίτη» δεν έχει τεθεί υπόψη των εργαζομένων. Η πραγματικότητα είναι πως οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι προβλέπει η «εξυγίανση» και τι επιπτώσεις θα έχει στις θέσεις εργασίας, στους μισθούς και τα δικαιώματά τους, παρότι καλούνται να βεβαιώσουν εγγράφως το αντίθετο!

Είναι σαφές ότι η εργοδοσία έχει στραμμένο το βλέμμα της στη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Πρωτοδικείο για τη «συμφωνία εξυγίανσης», επιδιώκοντας να παρουσιάσει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων ως ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί που θα τη βοηθήσει να αποσπάσει μια απόφαση υπέρ της και να προχωρήσει η συνεργασία με την «Σκλαβενίτης».

Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η εταιρεία να βλέπει ακόμα παραπέρα. Σύμφωνα με την επιστολή που απευθυνόταν στους προμηθευτές της «Μαρινόπουλος» και είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ανάμεσα στις οικονομικές υποχρεώσεις που μεταφέρονται στη νέα εταιρεία, εμφανίζονταν και «οι προβλέψεις αποζημίωσης προσωπικού». Βάζοντας, λοιπόν, τους εργαζόμενους να υπογράφουν στην ουσία «λευκό χαρτί», έχει τα χέρια της λυμένα να στρέψει αυτή την υπογραφή ενάντιά τους, ακόμα και για να δικαιολογήσει μελλοντικές απολύσεις.

Τη μεθόδευση της εταιρείας κατήγγειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος απαιτεί να αποσυρθεί αμέσως το συγκεκριμένο κείμενο. Προχώρησε μάλιστα ήδη σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εργοδοσία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του. Παρά τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας, που απάντησε στους συνδικαλιστές πως τη δήλωση υπογράφει «όποιος εργαζόμενος θέλει», οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η υπογραφή του κειμένου παρουσιάστηκε λίγο - πολύ ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν να έχουν τη θέση εργασίας τους.

Τη μεθόδευση της εταιρείας καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους σωματεία από τον κλάδο του Εμπορίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Έχει διαβαστεί 176 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 149 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά