Την ώρα που τα διεθνή επιτελεία επικεντρώνουν στο «πάει - δεν πάει» το Ιράν στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, οι εξελίξεις μέσα και γύρω από το πολεμικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής γράφουν ήδη τα επόμενα σενάρια της σύγκρουσης και προσθέτουν νέα καύσιμη ύλη για κλιμάκωση και επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.Ξεχωρίζει η αντιπαράθεση γ... Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι παραφωνία, είναι η ίδια η λειτουργία ενός σάπιου και διεφθαρμένου κράτους
από Η Άλλη Άποψη
Σε σχόλιό του τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕγια τηντοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκηστο Υπουργικό συμβούλιο, αναφέρει τα εξής:
«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μια “παραφωνία”, αλλά η ίδια η λειτουργία ενός σάπιου και διεφθαρμένου κράτους που είναι φτιαγμένο για να υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες και που η νόμιμη καταλήστευση του παραγόμενου πλούτου πάει χέρι-χέρι με τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Αυτό το κράτος μαζί με τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν είναι που έχουν ανάγκη από τους διάφορους “μαυρογιαλούρους”.
Είναι ενδεικτικό, εξάλλου, ότι στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο που ο πρωθυπουργός υποκριτικά “ξιφουλκούσε” κατά των πελατειακών σχέσεων, λες και δεν ήξερε τι γίνεται στο κόμμα του, έφερνε ένα ακόμη νομοσχέδιο βγαλμένο από τα συρτάρια της εκμεταλλευτικής τάξης που υπηρετεί, για το περαιτέρω ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τόσο των υπουργών όσο και άλλων υπεύθυνων και να εξασφαλιστεί ότι θα επιστραφούν όσες επιδοτήσεις έχουν εισπραχθεί παράνομα. Επίσης, να εξασφαλιστεί ότι τα όποια πρόστιμα επιβληθούν δεν θα φορτωθούν στον λαό, όπως σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση, αλλά θα βαρύνουν αποκλειστικά όσους παρανόμησαν και όσους τους το επέτρεψαν».