Πέμπτη, 30 Οκτ, 2025

  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για τη στρατηγική ΕΕ και κυβερνήσεων που επιδρά αρνητικά στο δημογραφικό
  • Παραμύθια
  • Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ορισμένες απαντήσεις στα «αντιεμβολιαστικά» παραμύθια της κυβέρνησης
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και την πολιτική που τα οξύνει
  • Έναρξη της ετήσιας  υποβολής των αιτήσεων για το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας
  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Τα μυστικά του βάλτου αλλιώς"
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για τη στρατηγική ΕΕ και κυβερνήσεων που επιδρά αρνητικά στο δημογραφικό1 Παραμύθια2 Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ορισμένες απαντήσεις στα «αντιεμβολιαστικά» παραμύθια της κυβέρνησης3 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και την πολιτική που τα οξύνει4 Έναρξη της ετήσιας  υποβολής των αιτήσεων για το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Τα μυστικά του βάλτου αλλιώς"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Παραλίγο

Παραλίγο

Ο νέος διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο «διορισμός» του, επειδή σε παλιότερες αναρτήσεις του εκθείαζε την κυβέρνηση της ΝΔ. Οχι για κάποιον «ασήμαντο λόγο» - όπως γράφτηκε - αλλά για την πανεπιστημιακή αστυνομία.Την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο σύμβουλο για θέματα εξ... Περισσότερα

Κηρύχθηκε άγονος ο Διαγωνισμός της ΚΕΔΕ για 410.000 μάσκες!

από Η Άλλη Άποψη
Κηρύχθηκε άγονος ο Διαγωνισμός της ΚΕΔΕ για 410.000 μάσκες!

Φρένο στην υπογραφή σύμβασης με τρεις από τους “κηρυχθέντες οριστικούς Αναδόχους” έβαλε στην ΚΕΔΕ το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας της προμήθειας μασκών για τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, με την 332/2020 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε πως για αυτές τις τρεις Εταιρείες “κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης λόγω προσκόμισης ελλιπών δικαιολογητικών”.

Επιπλέον, μία Εταιρεία παραιτήθηκε.

Δεδομένων των ανωτέρω δεν συμπληρώθηκε η ποσότητα του διαγωνισμού, για την α’ ομάδα μασκών (διαστάσεων 10 Χ 18) 90.000 μάσκες, καθώς και για την β’ ομάδα μασκών (διαστάσεων 12 Χ 22) 320.000 μάσκες.  Συνεπώς, η ΚΕΔΕ βρέθηκε στη θέση να πρέπει να κηρύξει μερικώς άγονο το διαγωνισμό για τις ως άνω ποσότητες και να προχωρήσει σε εκ νέου διαπραγμάτευση.

Αυτά προκύπτουν από την 491η Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που ελήφθη δια περιφοράς την 9η Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε την 10η Σεπτεμβρίου.

Το Δ.Σ. λοιπόν, με την ομόφωνη Απόφασή του, κήρυξε μερικώς άγονο τον διαγωνισμό για τις ανωτέρω ομάδες - ποσότητες μασκών και κάλεσε σε εκ νέου διαπραγμάτευση για τις υπολειπόμενες ποσότητες με την εξής σειρά: α) Τις εταιρείες / συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς που έχουν υποβάλει προσφορά και πλήρη δικαιολογητικά για εκάστη ομάδα, και των οποίων δεν έχει ελεγχθεί δείγμα μάσκας από την Επιτροπή Διαγωνισμού και δεν έχουν κηρυχθεί ανάδοχοι και σε περίπτωση μη πλήρωσης της ζητούμενης ποσότητας από αυτούς (σε δεύτερη φάση). β) Τις εταιρείες οι οποίες έχουν ήδη κηρυχθεί οριστικοί ανάδοχοι προκειμένου να καταθέσουν οικονομική προσφορά ίση ή χαμηλότερη από την αρχικώς κατατεθείσα Προσφορά τους.

Υπογραμμίζουμε ότι απείχε της ψηφοφορίας η Παράταξη «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ).

Σημειώνεται πως, και αυτή τη φορά - παρά το ότι πρόκειται για συνεδρίαση δια περιφοράς που δεν απαιτεί αυτοπρόσωπη μετάβαση των Αιρετών στην πρωτεύουσα - καταγράφονται σημαντικές απουσίες, για παράδειγμα πάλι ήταν απών ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λ.Κυρίζογλου. 

Συγκεκριμένα, στην Απόφαση αναφέρονται απόντες “οι Δήμαρχοι: Αναστασιάδης Φίλιππος Παγγαίου, Ιωακειμίδης Γεώργιος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κυρίζογλου Λάζαρος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λυμπέρης Ιωάννης Ήλιδας, Μαλούτας Λάζαρος Κοζάνης, Παπαναστασίου Γιώργος Αγρινίου, Υδραίου Μερώπη-Σπυριδούλα Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαυραγάνης Αλέξιος Βριλλησίων, Τεντόμας Χρήστος Αθηναίων”.

ΠΗΓΗ: https://www.airetos.gr/
Έχει διαβαστεί 511 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1393 επισκέπτες και 0 μέλη.