Πέμπτη, 09 Ιουλ, 2026

  • ΚΚΕ: Ένοχες για τα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι η ΕΕ, η ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις που διατήρησαν το καθεστώς εργασιακής ομηρίας
  • Αναταράξεις και διεργασίες στην αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία: Παραιτήθηκε ο Σ. Φάμελλος από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
  • Την παρουσία αξιωματούχων του καθεστώτος Ζελένσκι στη Βουλή καταγγέλλει η ΚΟ του ΚΚΕ
  • Πέθανε η τραγουδίστρια Bonnie Tyler
  • ΚΚΕ: Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Ν.Τ ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 και ώρα 11:30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας
ΚΚΕ: Ένοχες για τα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι η ΕΕ, η ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις που διατήρησαν το καθεστώς εργασιακής ομηρίας1 Αναταράξεις και διεργασίες στην αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία: Παραιτήθηκε ο Σ. Φάμελλος από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ2 Την παρουσία αξιωματούχων του καθεστώτος Ζελένσκι στη Βουλή καταγγέλλει η ΚΟ του ΚΚΕ3 Πέθανε η τραγουδίστρια Bonnie Tyler4 ΚΚΕ: Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη5 Ν.Τ ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 και ώρα 11:30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο λαός πρωταγωνιστής

'Η πρωταγωνιστής στον αγώνα με στόχο την ανατροπή του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης, ή «θεατής» μπροστά στις νέες θυσίες για τα κέρδη και τους πολέμους τους. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα σήμερα για τον λαό, σε συνθήκες που το αστικό πολιτικό σύστημα αναμορφώνεται με το βλέμμα στραμμένο στην αντιλαϊκή σταθερότητα.Γι' αυτό και ... Περισσότερα

Χωμένη σε όλα τα βρώμικα σχέδια η κυβέρνηση, από τη Γάζα ως τη Συρία και το Ιράν

από Η Άλλη Άποψη
Χωμένη σε όλα τα βρώμικα σχέδια η κυβέρνηση, από τη Γάζα ως τη Συρία και το Ιράν

Χωμένη σε όλα τα βρώμικα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή, από την Γάζα ως τη Σύρια και το Ιράν είναι η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ξανά η σημερινή τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις Γεραπετρίτη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της, με τον υπουργό Εξωτερικών να χαιρετίζει τη δεύτερη φάση του αρρωστημένου σχεδίου των ΗΠΑ για ένα ευρωατλαντικό προτεκτοράτο στη Γάζα, λέγοντας πως «Μια μεταρρυθμισμένη και ενισχυμένη Παλαιστινιακή Αρχή μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο εταίρο για την ειρήνη», όπως και να επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση έλαβε πρόσκληση από τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο κονκλάβιο που θα αναλάβει την επιτήρηση της κατοχής, λέγοντας πως «θα συντονιστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με άλλους σημαντικούς φίλους και συμμάχους, όπως η Αίγυπτος».

Σχετικά με τη Συρία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε την ανάγκη για μια «συμπεριληπτική πολιτική μετάβαση»... που θα. διασφαλίσουν οι τζιχαντιστές "σύμμαχοι" τους λέγοντας πως «Η Συρία είναι καθοριστική για την ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο και πρέπει να υποστηρίξουμε την επανένταξή της στην περιοχή».

Αναφορικά με το Ιράν, επανέλαβε τα προσχήματα περί «θεμελιωδών δικαιωμάτων που είναι οικουμενικά και πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους, χωρίς διακρίσεις» με τα οποία οι ιμπεριαλιστές ντύνουν την προσπάθεια παρέμβασης τους, ενώ από το μενού δεν έλειπε και η «θαλάσσια ασφάλεια», με τον Γεραπετρίτη να τονίζει την ανάγκη πλήρους εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ιδίως στην Ερυθρά Θάλασσα, τα προσχήματα δηλαδή με βάση τα οποία εδώ και δυο χρόνια η κυβέρνηση διατηρεί φρεγάτες στην περιοχή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Ακόμη και για το Σουδάν και την Υποσαχάρια Αφρική, ο Γεραπετρίτης εξέφρασε "βαθιά ανησυχία" χαρακτηρίζοντας την ανθρωπιστική κρίση «τεράστια» και την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας «ανεπαρκή», εννοώντας ως τέτοια την παρουσία της ΕΕ για να διεκδικήσει τον πλούτο της περιοχής απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.


Έχει διαβαστεί 271 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 299 επισκέπτες και 0 μέλη.