Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΚΚΕ: Απαράδεκτη και άθλια μεθόδευση τα «αγροτοδικεία» του ΣΥΡΙΖΑ
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και άθλια μεθόδευση να κινηθούν -εν ριπή οφθαλμού- διώξεις σε βάρος αγροτών που αγωνίζονται για το δίκιο τους και μάλιστα με πρωτοφανείς διαδικασίες, χωρίς καν να προηγηθούν απολογίες των κατηγορουμένων.
Για την ενέργεια αυτή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορεί να τις κρύβει πίσω από τις αποφάσεις δικαστικών. Δική της είναι η πολιτική που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, δική της επιλογή είναι και ο κοινωνικός αυτοματισμός, που καλλιεργεί συστηματικά το έδαφος για τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αγώνων.
Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά, συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Όπως τα "αγροτοδικεία" των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι και αυτά του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το πείσμα και τη θέληση της μικρομεσαίας αγροτιάς».