Παρασκευή, 18 Σεπ, 2026

  • Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: Να ακυρωθεί η επικίνδυνη συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο
  • ΚΚΕ: Ο Κ. Μητσοτάκης στηρίζει ξανά τα μονοπώλια της ενέργειας και ανακοινώνει ως «παροχή» την αύξηση κατά 60% στο πετρέλαιο θέρμανσης
  • ΚΚΕ: Επανακατάθεση της τροπολογίας για την άμεση παύση της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων
  • ΚΝΕ: Απαράδεκτες οι ποινές απέναντι σε νέους στρατευμένους που «τόλμησαν» να πάρουν θέση συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Καμία εμπλοκή, λαϊκή θυσία και διευκόλυνση για την πολεμική οικονομία τους
  • Στοιχεία για τα πρωτογενή πλεονάσματα: Μέσα σε 8 μήνες έκλεψαν από τον λαό 20 φορές αυτά που του έταξαν στη ΔΕΘ!
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: Να ακυρωθεί η επικίνδυνη συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο1 ΚΚΕ: Ο Κ. Μητσοτάκης στηρίζει ξανά τα μονοπώλια της ενέργειας και ανακοινώνει ως «παροχή» την αύξηση κατά 60% στο πετρέλαιο θέρμανσης2 ΚΚΕ: Επανακατάθεση της τροπολογίας για την άμεση παύση της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων3 ΚΝΕ: Απαράδεκτες οι ποινές απέναντι σε νέους στρατευμένους που «τόλμησαν» να πάρουν θέση συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Καμία εμπλοκή, λαϊκή θυσία και διευκόλυνση για την πολεμική οικονομία τους5 Στοιχεία για τα πρωτογενή πλεονάσματα: Μέσα σε 8 μήνες έκλεψαν από τον λαό 20 φορές αυτά που του έταξαν στη ΔΕΘ!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό ανακοινωθέν

Με τη φράση του Ντίκενς για τη Γαλλική Επανάσταση «Ηταν οι καλύτερες εποχές, ήταν οι χειρότερες» ξεκίνησε την προχτεσινή ομιλία της η Φον Ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση της Ενωσης είναι η ισχυρότερη που υπήρξε ποτέ (αλλά) φαίνεται επίσης τόσο επισφαλής όσο ποτέ. Αυτές οι δύο δηλώσεις μοιάζουν ασύμβατες, αλλά είναι και οι δύο... Περισσότερα

ΚΚΕ: Επανακατάθεση της τροπολογίας για την άμεση παύση της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Επανακατάθεση της τροπολογίας για την άμεση παύση της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακατάθεσε την Τροπολογία για την άμεση παύση της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Ρύθμιση του τομέα της αλιείας, τροποποίηση του Αλιευτικού Κώδικα, ρυθμίσεις για τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος, το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και λοιπές διατάξεις». 

Αναλυτικά το κείμενο της Τροπολογίας:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

«Σχεδόν σε κάθε νόμο της χώρας έχουν σταλεί εκατοντάδες απαράδεκτες κλήσεις σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς για την παροχή εξηγήσεων (στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης) για τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις της περιόδου 2025 - 2026, για ποινικά αδικήματα και κυρίως για το αδίκημα της "παρακώλυσης συγκοινωνιών". Είναι τέτοια η προσπάθεια εκφοβισμού τους για τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος που καλούνται να παρέχουν έγγραφες εξηγήσεις και ιδιοκτήτες των ΙΧ που, με βάση τα όσα επικαλείται η αστυνομία, καταγράφηκαν οι πινακίδες τους στα σημεία των κινητοποιήσεων χωρίς να βεβαιώνεται ότι ήταν εκεί οι ίδιοι!!

Την ώρα που οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν προκλητικά ελεύθεροι με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, την ώρα που έχει ξεκινήσει η κύρια δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη, χωρίς κανένα πολιτικό πρόσωπο να βρίσκεται στο εδώλιο, την ώρα που για το “φαγοπότι” του ΟΠΕΚΕΠΕ προκλητικά απαλλάσσονται κυβερνητικά στελέχη, την ίδια ώρα κλιμακώνεται η καταστολή απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Καλούνται ως ύποπτοι παρά το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις γίνονται στα πλαίσια της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, με σκοπό την υπεράσπιση του δικαιώματος των βιοπαλαιστών αγροτών αλλά και κτηνοτρόφων σε ένα αξιοπρεπές εισόδημα, στο να συνεχίσουν να εξασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Καλούνται ως ύποπτοι για παράνομες πράξεις επειδή παλεύουν για να ζήσουν!!

Από την άλλη συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος των αγωνιζόμενων γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων αφού, τα προβλήματά τους όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά τους πνίγουν καθημερινά, όπως κατήγγειλαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη ΔΕΘ μαζι με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν χτίσει χέρι – χέρι όλες οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για να τρομοκρατήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, να φιμώσει το μεγαλειώδη αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών – κτηνοτρόφων – αλιέων.

Προκειμένου να μπει ένα τέρμα στις συνεχιζόμενες μαζικές ποινικές διώξεις, ακόμα και καταδίκες εκατοντάδων βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων, προτείνουμε την πιο κάτω τροπολογία-προσθήκη, με την οποία εξαλείφεται το αξιόποινο των πράξεων των άρθρων 290, 291, 292, 293 και 334 παρ. 1 Π.Κ., που φέρεται να έχουν τελεστεί μέχρι την κατάθεση της παρούσας διάταξης εκ μέρους των γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων κατά τη διάρκεια αγροτικών και λοιπών αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: "Ρύθμιση του τομέα της αλιείας, τροποποίηση του Αλιευτικού Κώδικα, ρυθμίσεις για τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος, το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και λοιπές διατάξεις"

Προστίθεται άρθρο ως εξής:

ΑΡΘΡΟ

1. Εξαλείφεται το αξιόποινο των αδικημάτων των άρθρων 290,291,292,293 και 334 παρ. 1 Π.Κ., καθώς και των συναφών και συρρεόντων με τα πιο πάνω αδικημάτων και σχετιζομένων με αυτά, τα οποία φέρεται να έχουν τελεστεί μέχρι την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή της παρούσας διάταξης εκ μέρους γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων κατά τη διάρκεια αγροτικών και άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

2. Εάν η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο αρμόδιος εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, με διάταξή του, τη θέτει στο αρχείο.

3. Εάν η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προδικασίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, ή ύστερα από αίτηση του κατηγορουμένου, διαπιστώνει την εξάλειψη του αξιοποίνου και υποβάλει πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για παύση της ποινικής δίωξης. Σε περίπτωση που η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ή του δικαστηρίου, το συμβούλιο ή το δικαστήριο αντίστοιχα, παύει οριστικά την ποινική δίωξη, μετά από πρόταση του εισαγγελέα ή αίτηση του κατηγορουμένου. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.για την άμεση παύση της ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων.

4. Σε περίπτωση που για την αποδιδόμενη πράξη της παρ. 1 της παρούσας έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση, την εξάλειψη του αξιοποίνου διαπιστώνει το δικαστήριο που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση, μετά από αίτηση του εισαγγελέα ή του καταδικασθέντα. Η σχετική αίτηση κατατίθεται στην γραμματεία του εκδόσαντος της καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου και εισάγεται προς συζήτηση στη συντομότερη δυνατή δικάσιμο. Στη συζήτηση καλείται να παραστεί και ο καταδικασθείς, ο οποίος δύναται να εκπροσωπηθεί από πληρεξούσιο δικηγόρο. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.

5. Ποινές στερητικές της ελευθερίας που έχουν επιβληθεί αμετάκλητα για τα αδικήματα της παρ. 1 της παρούσας, καθώς και για τα συνεκδικασθέντα συρρέοντα ή συναφή ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο σχετιζόμενα προς αυτά και δεν έχουν για οποιονδήποτε λόγο εκτιθεί, παραγράφονται. Την παραγραφή διαπιστώνει το δικαστήριο που έχει εκδώσει την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντα, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά αναλόγως των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου και συγχρόνως διατάσσεται η διαγραφή των ποινών από το ποινικό μητρώο.

6. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρ. 1, οι τυχόν επιβληθείσες κατασχέσεις αίρονται αυτοδίκαια».


Έχει διαβαστεί 29 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 266 επισκέπτες και 0 μέλη.