Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΚΚΕ: Οι απειλές και οι επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών της Ζώνης θα πέσουν στο κενό

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Οι απειλές και οι επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών της Ζώνης θα πέσουν στο κενό

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο και προκλητικό περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτομαγιάς, όταν στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ καταγράφηκε απειλητικό τηλεφώνημα, με χαφιέδικους και μαφιόζικους όρους, σε βάρος εκλεγμένου συνδικαλιστή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και μέλους του ΚΚΕ, με ευθείες αναφορές κατά της ζωής και της υγείας του.

Συγκεκριμένα οι απειλές κατευθύνονταν κατά μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου που συμμετέχει στη Μικτή Επιτροπή Ελέγχου για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ενώ στο ίδιο τηλεφώνημα έγινε στοχευμένη αναφορά και στον πρόεδρο του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, ο οποίος έχει ήδη δεχτεί μαφιόζικη επίθεση για τη δράση του στο πλαίσιο της ίδιας επιτροπής.

Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που η δράση του Συνδικάτου και της Μικτής Επιτροπής έχουν ενταθεί, αναδεικνύοντας τη δραματική κατάσταση στους χώρους δουλειάς: Την ένταση της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση της εργασίας και τις τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας, που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων. Η εργοδοσία αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά το πιο αδίστακτο πρόσωπό της, καταφεύγοντας σε μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες. Η πολιτική του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Ναυτιλίας έχει ουσιαστικά αποδυναμώσει και υπονομεύσει τον ελεγκτικό μηχανισμό, διαλύοντας την Επιθεώρηση Εργασίας και συρρικνώνοντας τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας. Ενώ, ακόμη και στις περιπτώσεις που καταγράφονται παραβάσεις από την Μικτή Επιτροπή, αυτές δεν διαβιβάζονται στις αρμόδιες κρατικές αρχές για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Την ίδια ώρα, παραμένει αδικαιολόγητα σε εκκρεμότητα η διερεύνηση της επίθεσης στον πρόεδρο του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, που σημειώθηκε στις 7 Γενάρη 2025, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και την κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων για τους δράστες.

Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση απαιτούμε από την κυβέρνηση να διερευνηθούν η άθλια επίθεση κατά του Προέδρου του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών και οι μαφιόζικες απειλές κατά του μέλους του Συνδικάτου Μετάλλου. Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, που δεν αποδέχονται να παίζουν τη ζωή τους "κορώνα-γράμματα" κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι απειλές και η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό! Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη δώσει απάντηση, με τη μαζική συμμετοχή τους στα σωματεία, με τη συσπείρωση που αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Μετάλλου, δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας, για αυξήσεις στους μισθούς και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».


Έχει διαβαστεί 859 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 614 επισκέπτες και 0 μέλη.