Τρίτη, 28 Σεπ, 2021

  • ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις
  • Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών
  • Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"
  • "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας
  • Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις1 Βέροια: Καθαρισμός δημοτικών αλσών2 Να τι ζητούν οι εργαζόμενοι στου "Βαρβαρέσου"3 "ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ" ή, πώς η Τέχνη "φωτίζει" τον πολύτιμο ¨λευκό χρυσό" της Ελλάδας4 Ρεκόρ σε πλούτο και ανισότητες5 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΡΕΤΗ'' ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κρίκος

Κρίκος

Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ είναι ένας νέος, σημαντικός κρίκος στη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, που υπηρέτησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, από το 1990, οπότε ξεκίνησε στη χώρα μας, με τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τις συνέπειες θα τις βρουν ξανά μπροστά τους τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως έγι... Περισσότερα

Κόλαφος για την κυβερνητική προπαγάνδα αποδεικνύεται η αναλογιστική μελέτη του ν/σ για το Ασφαλιστικό

από Η Άλλη Άποψη
Κόλαφος για την κυβερνητική προπαγάνδα αποδεικνύεται η αναλογιστική μελέτη του ν/σ για το Ασφαλιστικό

Συντριβή για την κυβερνητική προπαγάνδα αποδεικνύεται ίδια η αναλογιστική μελέτη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και συνοδεύει τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου -Βρούτση. Η μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής διαψεύδει πέρα για πέρα τους ισχυρισμούς του υπουργού Εργασίας περί αυξήσεων και μη μείωσης των συντάξεων, ενώ αποκαλύπτει πως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται σταδιακά και φτάνουν το 70ό έτος!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, η συνολική δαπάνη για τις κύριες συντάξεις το 2020 μειώνεται κατά 1,037 δισ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι (από 25,816 το 2019 σε 24,779 δισ. ευρώ το 2020) και αυτό παρά την αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Το αποτέλεσμα παραμένει για τους συνταξιούχους αρνητικό ακόμα και αν συνυπολογιστεί η αύξηση των επικουρικών, με την κατάργηση των περικοπών σε όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ.

Ειδικότερα για τις επικουρικές, η συνολική δαπάνη αυξάνεται κατά 361 εκατ. ευρώ, από τα 2,875 δισ. ευρώ το 2019 σε 3,236 δισ. φέτος. Έτσι η συνολική απώλεια για φέτος σε σχέση με το 2019 ανέρχεται στα 676 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση αυτή αποτυπώνεται και στη σχέση της συνταξιοδοτικής δαπάνης (κύριων και επικουρικών) με το ΑΕΠ. Από το 15,4% του ΑΕΠ πέρυσι, η συνταξιοδοτική δαπάνη μειώνεται στο 14,6% του ΑΕΠ φέτος. Αντίστοιχα μειώνεται και η κρατική χρηματοδότηση από το 5,5% του ΑΕΠ το 2019, στο 5,1% του ΑΕΠ φέτος.

Στο ίδιο αντιασφαλιστικό αποτέλεσμα οδηγεί ο νόμος και στην εκδοχή Κατρούγκαλου και στην εκδοχή Βρούτση

Συγκρίνοντας τον νόμο Κατρούγκαλου και τον νόμο Βρούτση, όπως προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη και στις δύο εκδοχές, προβλέπεται διαρκή μείωση της δαπάνης. Το 2030 στην εκδοχή Κατρούγκαλου η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη πέφτει στο 13,1% του ΑΕΠ, ενώ στην εκδοχή Βρούτση στο 12,9% του ΑΕΠ. Αντίστοιχα το 2070, η συνολική δαπάνη στην πρώτη περίπτωση διαμορφώνεται στο 11,6% του ΑΕΠ, ενώ στην εκδοχή Βρούτση στο 11,9% του ΑΕΠ, δείχνοντας ότι και οι δύο οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη και προκειμένου το σύστημα να «προσαρμόζεται» στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και να υπηρετεί τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, δηλαδή την κερδοφορία του κεφαλαίου, από το 2024, με σημείο αναφοράς την ηλικία των 65 ετών, επιβάλλεται σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας κατά ένα ακέραιο έτος. Μετά το 2030 προβλέπεται αύξηση των ορίων ηλικίας πέραν του 67ου που ισχύει σήμερα, έτσι ώστε μετά το 2059 αυτά να διαμορφώνονται στο 69ο έτος και το 2066 στο 70ό έτος! Επί της ουσίας δηλαδή η γενιά που αυτά τα χρόνια μπαίνει στην παραγωγή και γεννήθηκε στις αρχές του αιώνα, θα συνταξιοδοτείται στο 70ό έτος της ηλικίας της!

Έχει διαβαστεί 172 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 27 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 19 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 304 επισκέπτες και 0 μέλη.