Τρίτη, 02 Μάρ, 2021

  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/3
  • Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery
  • Καλύφθηκαν οι θέσεις
  • Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/32 Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery3 Καλύφθηκαν οι θέσεις4 Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας5 Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον πάτο οι μισθοί, απογειώνεται η «ευελιξία»

Ενας στους πέντε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (20%) είχε πέρυσι μηνιαίο εισόδημα μέχρι 500 ευρώ μεικτά, σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά, ενώ παράλληλα σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας αποτυπώνετα... Περισσότερα

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων

από Η Άλλη Άποψη
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων

Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή κατάταξη και θητεία όλων των στρατευμένων, την προστασία τους από την πανδημία και την οικονομική τους στήριξη, απαιτεί από την κυβέρνηση η ΚΝΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, με αφορμή την κατάταξη των νεοσύλλεκτων της 2021/Α' ΕΣΣΟ σε Στρατό Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία.

«Η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των νέων στρατευμένων δεν σταματά στις πύλες των στρατοπέδων. Οι δίκαιες διαμαρτυρίες που γίνονται στις μονάδες είναι το όπλο των νέων στρατευμένων για την προστασία τους. Μόνο με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να "ανασάνουμε" πραγματικά», τονίζει η ΚΝΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Στους νέους που κατατάσσονται αυτήν την περίοδο στο Στρατό Ξηράς και την Αεροπορία, η ΚΝΕ εύχεται καλή θητεία, με δύναμη, υγεία και με το κεφάλι ψηλά!

Για τους στρατιώτες και σμηνίτες της Α' ΕΣΣΟ για το 2021, που παρουσιάζονται σε περίοδο πανδημίας στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών απαιτείται να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας από το "νέο κορονοϊό". Να εφαρμοστούν μέτρα προληπτικού ελέγχου με διαγνωστικά τεστ, αντιμετώπιση του συγχρωτισμού, επαρκή εφοδιασμό με μέσα ατομικής υγιεινής, ιδιαίτερη φροντίδα στις περιπτώσεις με χρόνια νοσήματα.

Όλα αυτά δεν είναι λυμένα από την κυβέρνηση. Διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαμαρτυρίες στρατιωτών που καταγγέλλουν την ανεπάρκεια των μέτρων πρόληψης και προστασίας, με τις μονάδες να μετατρέπονται σε χώρους διασποράς του κορονοϊού. Με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν εξασφαλίζεται η αποσυμφόρηση των θαλάμων και των χώρων που χρησιμοποιούν καθημερινά οι στρατιώτες, όπως για παράδειγμα τα εστιατόρια για τη σίτισή τους. Επιπλέον, η έλλειψη κατάλληλων χώρων για την απομόνωση των στρατιωτών που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, μέχρι να διαγνωσθούν, οδηγεί τις διοικήσεις να στέλνουν σε καραντίνα σπίτι τους αυτούς που υπηρετούν σε μονάδες που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας, μεταφέροντας τον κίνδυνο στις οικογένειές τους. Τα μέσα προστασίας που δίνονται κατά την είσοδο δεν καλύπτουν τις ανάγκες ούτε για την περίοδο που βρίσκονται στα ΣΥΠΟ.

Η κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή κατάταξη και θητεία όλων των στρατευμένων και την οικονομική τους στήριξη, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αφού παραμένει οικονομική πληγή η θητεία τόσο για τον ίδιο τον στρατιώτη όσο και για την οικογένειά του, που αναγκάζεται να τον στηρίζει οικονομικά. Να εξασφαλιστεί -έστω και αυτή τη στιγμή- η δωρεάν μετακίνηση των νεοσύλλεκτων στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών με όλα τα Μέσα Μεταφοράς και όλες οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας τους να πραγματοποιούνται δωρεάν.

Να πραγματοποιηθούν δωρεάν διαγνωστικά τεστ πριν και κατά την παρουσίαση των νεοσυλλέκτων στα ΣΥΠΟ, ώστε να μη γίνει διασπορά του ιού.

Να εξασφαλιστεί για όλους τους νέους στρατευμένους και το προσωπικό των μονάδων (στρατιωτικό και πολιτικό) ο απαραίτητος αριθμός εμβολίων για τον κορονοϊό για να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός τους. Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

Να οργανωθεί από την υγειονομική υπηρεσία η ενημέρωση όλων σχετικά με τα εμβόλια, να λυθούν απορίες, προκειμένου να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό εμβολιασμού.

Να εξασφαλιστεί η συστηματική υγειονομική παρακολούθηση του προσωπικού μετά τον εμβολιασμό για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση τυχόν παρενεργειών.

Να πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους οπλίτες θητείας και το μόνιμο προσωπικό για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανού κρούσματος κορονοϊού.

Να χορηγούνται όλα τα αναγκαία ατομικά αντισηπτικά υλικά, μάσκες και γάντια σε κάθε στρατιώτη, τα οποία θα ανανεώνονται. Να γίνουν άμεσα απολυμάνσεις σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από εξειδικευμένα συνεργεία.

Η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των νέων στρατευμένων δεν σταματά στις πύλες των στρατοπέδων. Οι δίκαιες διαμαρτυρίες που γίνονται στις μονάδες είναι το όπλο των νέων στρατευμένων για την προστασία τους. Μόνο με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να "ανασάνουμε" πραγματικά».

Έχει διαβαστεί 278 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 214 επισκέπτες και 1 μέλος.