Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Ξεσηκωμός των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων
από Η Άλλη Άποψη
Με τα δύο μεγαλειώδη μπλόκα της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας και στον Ε-65 στην Καρδίτσα να δυναμώνουν καθημερινά, με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, σηματοδοτείται η πανελλαδική κλιμάκωση της μάχης που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι για τα δίκαια αιτήματα που τους βγάζουν στους δρόμους.
Η ισχυροποίηση των μπλόκων στις μεγάλες Εθνικές Οδούς, στην «καρδιά» της χώρας, τα νέα μπλόκα που στήνονται αυτές τις μέρες σε άλλα κομβικά σημεία από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, η πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα που ήδη τα πλαισιώνει και κυρίως η αλληλεγγύη των εργαζομένων και του λαού, ακυρώνουν τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να τρομοκρατήσουν και να υπονομεύσουν τον μεγάλο αγώνα των αγροτών.
Ο αγώνας τους είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας απέναντι στο ξεκλήρισμά τους από την πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Και γίνεται υπόθεση όλου του λαού, που υποφέρει από την ακρίβεια, που βιώνει τις συνέπειες της ίδιας πολιτικής που τσακίζει την ανάγκη του για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα.
Γι' αυτό και οι βιοπαλαιστές αγρότες κλιμακώνουν και συντονίζουν τη δράση τους σε όλη τη χώρα, για να μπορέσουν να ζήσουν από την παραγωγή τους.