Πέμπτη, 01 Οκτ, 2020

 • ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια
 • Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/10
 • Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή
 • Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»
 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια1 Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/103 Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή       4 Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι

Νέοι, «αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι, με το λαό στο στόχαστρο. Αυτά είναι τα «δώρα» που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου ήρθε να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας σε προπύργιο των αμερικανικών στρατιωτικών και οικονομικών σχεδιασμών στην περιοχή, «αιχμή του δόρατος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, πρω... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Με ταχύ βήμα για τα επόμενα μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου με όχημα το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης»

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Με ταχύ βήμα για τα επόμενα μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου με όχημα το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης»

 

Επιτάχυνση των βημάτων και των σχεδίων προκειμένου να συνταχτεί το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης», που θα κατατεθεί στις 15 Οκτώβρη στην ΕΕ, για την εκταμίευση των δόσεων που προβλέπονται από το «Ταμείο Ανάκαμψης», ώστε να στηριχτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως φαίνεται από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. 

Στην εισηγητική του ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια από την ΕΕ που δίνονται με προϋποθέσεις νέα μέτρα για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ανάκαμψη του κεφαλαίου, ως «μια μοναδική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση και το συνολικό παραγωγικό αναπροσανατολισμό της εθνικής οικονομίας». «Για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας τη σπουδή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάρτιση του νέου σχεδίου.

Αναφέρθηκε στο προσχέδιο της «Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας», το λεγόμενο «πόρισμα Πισσαρίδη», το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη Δευτέρα και αποτελεί το προσχέδιο του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης» που θα κατατεθεί στην ΕΕ. Θυμίζουμε ότι το «πόρισμα Πισσαρίδη» είναι ένα σχέδιο χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων και «εξοπλισμού» τους με νέα εργαλεία για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, το ξήλωμα δικαιωμάτων όπως η Κοινωνική Ασφάλιση μέσω της προώθησης του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, διαμορφώνοντας ακόμα καλύτερους όρους για την καπιταλιστική κερδοφορία. Εκτός από τις νέες αντεργατικές ανατροπές, το «Πόρισμα Πισσαρίδη» σφύζει από νέα κίνητρα για επενδύσεις και για εξαγωγές προς στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «είναι ένα προσχέδιο το οποίο από τη μία εντοπίζει στρεβλώσεις αλλά αναδεικνύει και τα πλεονεκτήματα της χώρας, τις αιχμές της δυναμικής της». Τα προς διανομή κεφάλαια, για τα οποία ανυπομονούν η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, θα έχουν ως επίκεντρο τη χρηματοδότηση της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», της ψηφιακής οικονομίας, της έρευνας - καινοτομίας και άλλων κλάδων, με ταυτόχρονη «δέσμευση των κρατών - μελών στη μεταρρυθμιστική ατζέντα», δηλαδή σε όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.

Εξάλλου, δίπλα στο «ευρωπαϊκό εξάμηνο», στις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις και τις εγκρίσεις δόσεων από το Γιούρογκρουπ, στην εποπτεία της Κομισιόν για τη σωστή απορρόφηση του ΕΣΠΑ, θα προστεθεί ένας μηχανισμός διαρκούς «αξιολόγησης» του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων που θα υποβάλει η κυβέρνηση με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης». Αυτός θα αποφασίσει αν θα αποδεσμεύονται ή θα παγώνουν τα κονδύλια των περιβόητων επιδοτήσεων.

Για την επεξεργασία και εξειδίκευση των προτάσεων της Επιτροπής, συγκροτείται πενταμελής Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της κυβέρνησης, αποτελούμενη από τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο, το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλη Αργυρού. Επίσης, θα δημιουργηθούν πέντε ομάδες, αντίστοιχα με τις πέντε θεματικές ενότητες: «Τα ζητήματα που αφορούν την "πράσινη ανάπτυξη" υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή πολιτική υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζητήματα που αφορούν απασχόληση, δεξιότητες και κοινωνική συνοχή υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, ζητήματα που αφορούν τις υποδομές υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ζητήματα που αφορούν τον παραγωγικό μετασχηματισμό και τις ιδιωτικές επενδύσεις υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πάντα τη συνολική εποπτεία όλων των ροών χρηματοδότησης», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα έχει συνταχτεί το βασικό σχέδιο για δημόσια διαβούλευση.


Έχει διαβαστεί 882 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος Δ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 242 επισκέπτες και 1 μέλος.