Τρίτη, 27 Οκτ, 2020

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός μπορεί να χαράξει τον δικό του δρόμο
 • Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»
 • Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας
 • Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους
 • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας
 • Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός μπορεί να χαράξει τον δικό του δρόμο1 Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»2 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας3 Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους4 Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας5 Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 19406

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γόρδιος δεσμός

Γόρδιος δεσμός

Το «αφήγημα» της «απομονωμένης Τουρκίας» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, για να κρύψει από το λαό τα αδιέξοδα και τους κινδύνους από την πολιτική εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη στήριξη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή. Κι ενώ όλα «φωνάζουν» για το αντίθετο, συνεχίζει προκλητικά να εμφαν... Περισσότερα

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αναζητά ισχυρή εντολή και συναίνεση στα μέτρα του κεφαλαίο

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αναζητά ισχυρή εντολή και συναίνεση στα μέτρα του κεφαλαίο

Τη διαβεβαίωση ότι μια κυβέρνηση ΝΔ θα συνεχίσει από εκεί που θα αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα σχέδια για λογαριασμό του κεφαλαίου έδωσε χτες βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Χαρακτήρισε, εκεί, απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ την ανάπτυξη του λιμένα της Θεσσαλονίκης, όπως και αυτών Καβάλας και Αλεξανδρούπολης επιμένοντας για την ιδιωτικοποίησή τους που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύτηκε για έργα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο προς διευκόλυνση της διαμετακόμισης, όπως και για στήριξη «σε όλα τα διεθνή πρότζεκτ του φυσικού αερίου», ενώ έταξε, ακόμα, «απoτελεσματική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου ειδικά σε Αν. Μακεδονία και Θράκη», επιλέγοντας να εστιάσει στα λεγόμενα βιομηχανικά ορυκτά και τις σπάνιες γαίες, με ένα «νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει π.χ. για τη Χαλκιδική. Μίλησε για τα σχέδιά του «οι επιχειρήσεις να στηριχτούν από το κράτος να δίνουν πρόσθετες παροχές» στους εργαζόμενους, για νέα δηλαδή «δωράκια» και «κίνητρα» στο κεφάλαιο.

Σε κάθε περίπτωση, προετοιμάζοντας για νέες σκληρές μέρες για τον λαό, και επί διακυβέρνησής του, έστειλε μήνυμα ότι «εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που μας άφησε η απερχόμενη κυβέρνηση. (...) θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να αφήσουμε πίσω αυτά τα πέτρινα χρόνια».

Εξάλλου και νωρίτερα χτες το πρωί, σε συνέντευξή του στο «OPEN», ως «ατού» του - προς αναγνώριση από το κεφάλαιο - παρουσίαζε ότι δεν τάζει «λαγούς με πετραχήλια», τονίζοντας ότι «αν κάτι μας διαφοροποιεί αυτήν τη στιγμή από προηγούμενες αντιπολιτεύσεις είναι ότι είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας», ότι δηλαδή σκοπεύει να πάει τον πήχη των προσδοκιών του λαού, που έφτασε στον πάτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα παρακάτω.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, δήλωνε έτοιμος να υπηρετήσει τη γραμμή του αμερικανοΝΑΤΟικού «διαύλου» προς την Τουρκία, για τις ευρύτερες διευθετήσεις που αναζητούνται στην περιοχή, με επίκεντρο και την Ενέργεια, τονίζοντας πως θέλει να υπάρχει «ένας απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία. Είναι σημαντικό να μιλάμε με την Τουρκία. Και όταν υπάρχει ένταση, είναι πάλι σημαντικό να μιλάμε», τοποθέτηση ταυτόσημη με αυτήν στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που απέσπασαν μέσα στη βδομάδα τα εύσημα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Εξάλλου, παρουσιάζοντας όπως και τα κυβερνητικά στελέχη τη βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, και το ιμπεριαλιστικό παζάρι, ως «ασπίδα» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Αγκυρα δεν θα προκαλέσει κάποιο επεισόδιο, λέγοντας πως «έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ισχύ της χώρας και στη δύναμη των συμμαχιών της. Και έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία και με τον Πρόεδρο Ερντογάν (...) Προφανώς χρειάζονται δύο για να μπορέσουμε να καθίσουμε να συζητήσουμε και σε πρώτη φάση να περιορίσουμε την ένταση, γιατί αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο».

Ζήτησε μάλιστα από την Αγκυρα να κάνει και η ίδια κάποια κίνηση «καλής θέλησης», αναφέροντας ως παράδειγμα το ενδεχόμενο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ως άλλοθι βασικά, για να τονωθεί ο «διάλογος» που θίγει πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα και μπαίνει στον πυρήνα των ελληνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να «τρέξουν» μπίζνες του κεφαλαίου σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο πάνω στην Ενέργεια και τους διαύλους της.

Εξάλλου, παρουσίασε τη συνέχιση της εμπλοκής ως ένα από τα βασικά σημεία σύμπλευσης ουσιαστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανάγκης «ευρύτερων συναινέσεων», όπου και δεν χωρούν πολλές διχογνωμίες πώς θα υπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου λέγοντας: «Ενδεχομένως να υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που να μπορούμε να πετύχουμε μία τέτοια ευρεία συναίνεση (...) υπάρχουν αλλαγές στο Σύνταγμα, κάποιες από τις οποίες απαιτούν 180 ψήφους. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θα υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο σημαντικών αλλαγών. Υπάρχουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στα οποία πράγματι δεν χωρούν αποκλίσεις, και στα ζητήματα αυτά σίγουρα θα επιδιώξω μια ευρύτερη συναίνεση».

Έχει διαβαστεί 126 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 300 επισκέπτες και 1 μέλος.