Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΝΑΤΟϊκά νησιά» τα νησιά του Αιγαίου!

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΝΑΤΟϊκά νησιά» τα νησιά του Αιγαίου!

Επικίνδυνους δρόμους ανοίγει η εμπλοκή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και ο στόχος της «ΝΑΤΟϊκής συνοχής» στην περιοχή, που έχουν για «κορώνα» τους η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. Την ώρα που σε προσκήνιο και παρασκήνιο τρέχουν οι διεργασίες σε Ανατολική Μεσόγειο και ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να θέτει επίμονα τις απαράδεκτες αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ο πρωθυπουργός τα χαρακτήρισε «ΝΑΤΟϊκά νησιά», διατύπωση που μόνο ανησυχία μπορεί να γεννάει σχετικά με το τι δρομολογείται, τη στιγμή μάλιστα που το ΝΑΤΟ  δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, ενώ δηλώνει σε όλους τους τόνους έτοιμο να επιστρατεύσει «μηχανισμούς αποκλιμάκωσης» Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο. 

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, ο Κυρ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και σχετικά με την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να παραχωρήσει F-16 στην τουρκική πολεμική αεροπορία. Ο πρωθυπουργός είπε επί λέξη πως «το τι θα κάνει το Κογκρέσο σε σχέση με το τουρκικό αίτημα είναι δικό του θέμα. Όμως θέλω να σας παραπέμψω σε δηλώσεις σημαντικών αξιωματούχων στο Κογκρέσο, οι οποίες λένε ξεκάθαρα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να πουληθούν σύγχρονα οπλικά συστήματα στην Τουρκία είναι να αλλάξει η Τουρκία τη συμπεριφορά της. Και μέχρι στιγμής, όταν έχουμε μια χώρα η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να κάνει υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και αυτό που ενδιαφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι αυτά είναι νατοϊκά νησιά, είναι νησιά μιας σύμμαχης χώρας στο NATO, προφανώς αυτή είναι μια πρακτική η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί», συνεχίζοντας να παρουσιάζει ως «εγγυητές» ακόμα και για την ελληνική κυριαρχία στα νησιά  ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Μάλιστα έσπευσε να αποσυνδέσει την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να δώσει το «πράσινο φως» για τα F-35 στην Ελλάδα από την σχετική απόφαση για την Τουρκία, όταν στην πραγματικότητα είναι παραπάνω από φανερό πως και οι δύο κινήσεις έχουν τον ίδιο «παρανομαστή», δηλαδή τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και την ενίσχυση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αυτό ακριβώς άλλωστε είναι και το πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιείται το επικίνδυνο ιμπεριαλιστικό παζάρι για τα ελληνοτουρκικά. 


Έχει διαβαστεί 724 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 646 επισκέπτες και 0 μέλη.