Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με αιχμή του δόρατος την φοροεξόντωση των αυτοαπασχολούμενων

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με αιχμή του δόρατος την φοροεξόντωση των αυτοαπασχολούμενων

Την προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο φοροεξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων, με την οποία επιχειρεί να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα, αναπαρήγαγε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα στην Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου εκλέχτηκε νέα γραμματέας η Μαρία Συρεγγέλα.

«Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών», είπε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός ενώ ετοιμάζεται να χαρατσώσει ακόμα περισσότερο τους αυτοαπασχολούμενους. «Έχουμε μιλήσει πολύ για τα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης στη φορολογία. Δεν γίνεται το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει μηδενικό κέρδος, το 85% κάτω των 10.000 ετησίως. Ούτε γίνεται ο εργοδότης να εμφανίζει μικρότερο εισόδημα από τους εργαζομένους του», πρόσθεσε επαναφέροντας τα σαθρά επιχειρήματα κοινωνικού αυτοματισμού.

Ταυτόχρονα, έδωσε σήμα στα στελέχη του κόμματός του να βάλουν πλάτη για την συνέχιση και επιτάχυνση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου στις νέες συνθήκες, με την ΝΔ βασικό πόλο διαχείρισης της αστικής εξουσίας.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη του κόμματος του σε συστράτευση «για τις νέες μάχες», βάζοντας ως «πολιτικό στοίχημα» της νέας τετραετίας τις «μεταρρυθμίσεις» και τον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό», με «παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής», ενάντια σε «διαχρονικές παθογένειες».

Στην ομιλία του ειρωνεύτηκε τα νυν και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μαλώνουν για το διαβόητο «μαξιλάρι», ισχυριζόμενος ότι ήταν «το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια προσωπική αναξιοπιστία του Αλ. Τσίπρα». Στράφηκε και κατά και του ΠΑΣΟΚ παρατηρώντας «σταδιακή προσχώρηση σε μηδενιστικό λόγο», στην «αρνητική πολιτική την οποία μιμούνται, με ξεπερασμένα συνθήματα».

Με ορίζοντα, δε, τις ευρωεκλογές, επέμεινε στα στελέχη του ότι πρόκειται για «πολιτική αναμέτρηση» «με συνέπειες στην διεθνή θέση της χώρας και στην εσωτερική μας ζωή, εξ ου και ζήτησε να διατηρηθεί η «πολιτική σταθερότητα» του τόπου ώστε να συνεχίσει στη τροχιά που βρίσκεται, αλλά και να εκλέξει στελέχη «με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».


Έχει διαβαστεί 368 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 498 επισκέπτες και 0 μέλη.