Τετάρτη, 29 Απρ, 2026

  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό
  • ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»
  • Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας
  • Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης
  • Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση
  • Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!
Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό1 ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»2 Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας3 Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης4 Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση5 Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πάντα αντιλαϊκό

Πάντα αντιλαϊκό

«Επιτελικό» ή «αποκεντρωμένο» κράτος; Τεχνοκράτες υπουργοί ή εκλεγμένοι βουλευτές; Αυτά τα κάλπικα διλήμματα κυριαρχούν στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, στη σκιά της συγκάλυψης των σκανδάλων για να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος: Το κράτος του κεφαλαίου, που κάθε λειτουργία του υπηρετεί την πολιτική του κέρδους, με ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γοργό βηματισμό σε βάθος χρόνου στην υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Γοργό βηματισμό σε βάθος χρόνου στην υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών

Γοργό βηματισμό διαρκείας στο ρυθμό υλοποίησης των αντιλαϊκών επιλογών από την κυβέρνηση της ΝΔ ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτός ο ρυθμός που έχουμε καλλιεργήσει πρέπει να συντηρηθεί σε βάθος χρόνου». Ισχυρίστηκε πως «η χώρα βηματίζει ήδη σε μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, αλήθειας, συνέπειας και κυρίως αποτελέσματος» και επανέλαβε ότι μετά τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έχουν ψηφιστεί μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τη λήψη αποφάσεων στα δημοτικά συμβούλια και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου υποστηρίζοντας πως έτσι «επιστρέφουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς στους οποίους ανήκουν».

Ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για «το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, από τον τόπο διαμονής τους» και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση «έρχεται σύντομα και αυτόνομα στη Βουλή και ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις».

Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματος της ΝΔ έδειξε πως στόχος του είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους υπό τη σημαία των αναγκών του κεφαλαίου που υπηρετεί η κυβέρνησή του. Υποστήριξε ότι «ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων», εμφανίζοντας σαν πρόοδο ότι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τον Γιώργο Στεργίου με αναπληρωτή τον Στέλιο Κονταδάκη, ενώ ο Ιωάννης Μπρατάκος ανέλαβε γενικός διευθυντής της ΝΔ.

Έχει διαβαστεί 359 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 295 επισκέπτες και 0 μέλη.