Κυριακή, 26 Απρ, 2026

  • Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές σε Λίβανο και Γάζα
  • Ένοπλος άνοιξε πυρ στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου παρόντος του Τραμπ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ   : Κατάθεση προβλημάτων στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας
  • Νέα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο παρά τη νέα εκεχειρία
  • ΚΚΕ: Οι συμφωνίες Μητσοτάκη και Μακρόν έχουν πυξίδα τα κέρδη των μονοπωλίων ενώ μπλέκουν βαθύτερα τη χώρα στους πολέμους
  • O τζόγος είναι σύμπτωμα σήψης και παρακμής της καπιταλιστικής κοινωνίας
Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές σε Λίβανο και Γάζα1 Ένοπλος άνοιξε πυρ στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου παρόντος του Τραμπ2 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ   : Κατάθεση προβλημάτων στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας3 Νέα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο παρά τη νέα εκεχειρία4 ΚΚΕ: Οι συμφωνίες Μητσοτάκη και Μακρόν έχουν πυξίδα τα κέρδη των μονοπωλίων ενώ μπλέκουν βαθύτερα τη χώρα στους πολέμους5 O τζόγος είναι σύμπτωμα σήψης και παρακμής της καπιταλιστικής κοινωνίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την πρόσβαση των παιδιών στα social media

Του Αλέκου Χατζηκωστα * Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και παίρνει διαστάσεις. Η κρίση ψυχικής υγείας στα παιδιά παγκοσμίως επιδεινώνεται και έφθασε σε κρίσιμο σημείο, από την «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , σύμφωνα για παράδειγμα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών «KidsRig... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κάλεσε τους αγρότες να συμβιβαστούν με το ξεκλήρισμά τους

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κάλεσε τους αγρότες να συμβιβαστούν με το ξεκλήρισμά τους

Να δείξει το... φιλολαϊκό του προφίλ προσπάθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που εν μέσω της φιέστας που διοργανώθηκε για τα εγκαίνια ενός αναγκαίου για το λαό έργου του δρόμου Ακτίου - Αμβρακίας, επισκέφθηκε δήθεν για να ενημερωθεί για τα προβλήματα, το μπλόκο των αγωνιζόμενων βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων στη Βόνιτσα.

Χαρακτηριστικά, σε συνάντηση του με αγρότες και κτηνοτρόφους στα περίχωρα της Βόνιτσας, επέμεινε ότι «αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε, στο μέτρο του εφικτού, κοντά στους αγρότες».

Παρέπεμψε στις αποζημιώσεις που δόθηκαν από το ΕΛΓΑ, οι οποίες αφενός δεν καλύπτουν το σύνολο των ζημιών και αφετέρου αποτελούν μέρος των υψηλών εισφορών που πληρώνουν οι αγρότες. Επίσης, επικαλέστηκε κάποια μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα, που εξανεμίστηκε μπρος στην κατακόρυφη άνοδο στις τιμές των πρώτων υλών και του τελικού προϊόντος.

Μπρος, δε, στα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών που αφορούν την επιβίωσή τους (π.χ. για μειωμένο αγροτικό ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο), απάντησε ξανά με αερολογίες τύπου «να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε» και «να τα συζητήσουμε» αλλά «στο μέτρο του εφικτού, θέλω να το τονίσω αυτό, διότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι ατελείωτες», όπως τόνισε στην γνωστή κοροϊδία απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Σχόλιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

«Λες και δεν ξέρει ο πρωθυπουργός τα προβλήματα, λες και δεν κυβερνά η ΝΔ τη χώρα τα τελευταία χρόνια, λες και δεν συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.α., ήρθε στην Αιτωλοακαρνανία, να πείσει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταστροφή, ότι πρέπει να συμβιβαστούν με αυτό, προτάσσοντας τους μέτρα στο πλαίσιο των συμφερόντων του κεφαλαίου και της ΕΕ!», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Μια πολιτική που στο πλαίσιο συνολικά της ΕΕ, που ακολουθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. βάζει περισσότερα εμπόδια στην επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς βασικό της κριτήριο είναι η απαρέγκλιτη ευθυγράμμιση της αγροτικής παραγωγής στις προτεραιότητες των μονοπωλίων της ΕΕ.

Είναι οι ίδιες πολιτικές της ΝΔ σήμερα, των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προηγούμενα που μία με το “καρότο” μία με το “μαστίγιο” οδηγούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στον αφανισμό τους.

Οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι και του νομού μας όμως έχουν πείρα, δεν τρώνε κουτόχορτο, ξέρουν ότι ήταν τα μέτρα που ακολουθούσαν “στα όρια του εφικτού” και οι προηγούμενες από τη ΝΔ κυβερνήσεις, τους έφεραν σε πολύ πιο δύσκολη θέση σήμερα.

Γι’ αυτό απέφυγε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους και στο νομό μας, μένοντας σε κούφια λόγια και όχι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, καθώς και τα άλλα δίκαια αιτήματα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.

Όσο για την τιμή του γάλατος που χρησιμοποίησε με θράσος για να δείξει ότι ανέβηκε, πάει πολύ να αποσιωπά ότι το κόστος παραγωγής για τους μικρούς κτηνοτρόφους εκτοξεύτηκε, αλλά και το γεγονός ότι κερδίζουν μόνο οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι των τροφίμων από τις απλησίαστες για τα λαϊκά στρώματα τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά και στο νομό μας, έναν δρόμο έχει. Αυτόν της οργάνωσης και συνέχισης του αγώνα τους, ενισχύοντας και στην Αιτωλοακαρνανία τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, την Ομοσπονδία, τους Συλλόγους τους σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές!

Στους δρόμους τις διεκδίκησης, στα μπλόκα του αγώνα κρίνεται το δίκιο για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, αγώνας που τα αφορά άμεσα και αυτό καλούμε το λαό μας να κάνει και στο νομό, με κλιμάκωση, αποφασιστικότητα και μαζικοποίηση και τις επόμενες μέρες, αλλά και μπροστά στην απεργία της 28ης Φλεβάρη».


Έχει διαβαστεί 2669 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 340 επισκέπτες και 0 μέλη.