Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  •  Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
  • Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός
  • Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός
  • «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
 Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας1 Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός2 Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός3 «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»4 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ5 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πρόθυμος να συμφωνήσει με τον Ερντογάν «οδικό χάρτη» για τις διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πρόθυμος να συμφωνήσει με τον Ερντογάν «οδικό χάρτη» για τις διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά

Την πρόθεσή της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχυνθεί το παζάρι στα ελληνοτουρκικά με αμερικανοΝΑΤΟική μεσολάβηση, που οδηγεί σε επικίνδυνες διευθετήσεις, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο Τετάρτη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και όπως δήλωσε, παρά τις «σημαντικές διαφορές» με την Τουρκία «μπορούμε να συμφωνήσουμε σε οδικό χάρτη για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας», καθώς «δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε διαρκές κλίμα έντασης».

Επικαλούμενος την «ισχυρή λαϊκή εντολή» που έχουν οι δύο κυβερνήσεις εκτίμησε πως «μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα ομαλοποίησης των σχέσεων», συμπληρώνοντας ότι «έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες. Ευελπιστώ ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε σε αυτό για βήματα προόδου προς όφελος των λαών μας». 

Εξάλλου, έσπευσε να χαιρετήσει την απόφαση του Τούρκου προέδρου για την αποδοχή της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια θα έχει και τα ανάλογα ανταλλάγματα, κάτι που προμηνύει για αρνητικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Τα σχέδια συνδιαχείρισης που βρίσκονται στο «τραπέζι» αποτελούν την άλλη όψη των πολεμικών απειλών και προετοιμάζουν με μαθηματική ακρίβεια ένα νέο γύρο έντασης. 

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει από σήμερα σειρά διμερών συναντήσεων με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα και τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμ. Μακρόν, τον καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.


Έχει διαβαστεί 27473 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 553 επισκέπτες και 0 μέλη.