Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια1 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου2 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη3 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση4 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή5 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τουρισμός

από Η Άλλη Άποψη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τουρισμός

Ο ένας τραγούδησε για έναν αρχαίο τόπο λατρείας, ο άλλος έκανε τουρισμό με το κυβερνητικό αεροσκάφος- επειδή είσαι πρωθυπουργός.

Άλλη συνάφεια ανάμεσα στον τραγουδοποιό και την οικογενειακή επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σίβα δεν υπάρχει- παρά τη γελοία δικαιολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου:

-Το πρωθυπουργικό ζεύγος- είπε ο Μαρινάκης- πήγε στη Σίβα , επειδή εκεί υπήρχε ένα μαντείο που επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος. Μπα; Που κολλάει ο νεότερος Μητσοτάκης με τον Μακεδόνα στρατηλάτη; Ακόμη και με κομματικούς όρους, η μετεμψύχωσή του στη ΝΔ είναι ο Σαμαράς.

Μην κοροϊδευόμαστε. Το ζεύγος Μητσοτάκη πήγε στη Σίβα της Αίγυπτου με κυβερνητικό αεροσκάφος ,επειδή πιστεύει πως ότι ανήκει στο κράτος, ανήκει και στους ίδιους.

Πχ η Μαρέβα Μητσοτάκη- «Γκαμπρόφσκι παρακαλώ» , που έλεγε και η Ντόρα- εκμεταλλεύθηκε την επίσημη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού στη Αίγυπτο , για να δει ένα αξιοθέατο , δημοσία δαπάνη

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Μητσοτάκηδες αντιλαμβάνονται το δημόσιο ως ιδιωτικό– στο οποίο έχουν δικαιώματα. Πχ όταν ο Κυριάκος εγκαταστάθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, μπουκάρισε η σύζυγός του και άλλαξε την επίπλωση.

Η αερομετακομιδή της οικογένειας είναι κάτι σαν κεκτημένο δικαίωμα. Πχ στο militaire.gr του Πάρη Καρβουνόπουλου , έχουν καταγραφεί συγκεκριμένες πτήσεις του κυβερνητικού αεροσκάφους για ιδιωτικούς λόγους. Ακόμη στη διάθεση του εξοχότατου Σταν Γκρίνμπεργκ έχει τεθεί.

Η προσφορά κρατικής αεροπορικής μετακίνησης στον Πρωθυπουργό, έχει εμφανή σκοπιμότητα , που αφορά την εξυπηρέτηση αναγκών της κυβέρνησης και της χώρας.

Αλλά σ’ αυτό δεν μπορεί να συγκαταλέγεται η μεταφορά, μετά συζύγου, σε αρχαιολογικό χώρο . Ούτε μετακίνηση για να συναντήσει το Κάρολο της Αγγλίας και να συζητήσουν για τις μπίζνες της Βρετανικής δυναστείας. Πολύ περισσότερο για να επισκεφθεί το αμερικανικό πανεπιστήμιο των παιδιών του.

Στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή έχουν καταγραφεί περιπτώσεις αποπομπής Πρωθυπουργών, για λιγότερο σημαντικές περιπτώσεις σύγχυσης του ιδιωτικού με το δημόσιο.

Στην Ελλάδα δεν θεσπίζεται καμία απαγόρευση στην άσκηση του συγκεκριμένου δημόσιου λειτουργήματος. Αλλά ακόμη και οι παρακοιμώμενοι των Πρωθυπουργών θεωρούνται ιδιώτες.

Συνεπώς δεν νοείται οποιαδήποτε επιβάρυνση του κράτους, για κάλυψη υπηρεσιών που αφορούν τη οικογένειά τους.
Η σύζυγος του Πρωθυπουργού δικαιούται- ή υποχρεούται-να τον συνοδεύει στο εξωτερικό, εφόσον το απαιτεί το πρωτόκολλο της διεθνούς δραστηριότητάς του .

Αλλά καμία οικογενειακή δραστηριότητα ,στο περιθώριο επίσημης πρωθυπουργικής επίσκεψης, δεν μπορεί να βαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό.

Κανείς δεν εμπόδιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν τελείωσε τη δουλειά το στο Κάιρο, να οργανώσει ινκόγκνιτο οικογενειακές δραστηριότητες. Με δικά του έξοδα και τα σκυλιά δεμένα.Ότι θεώρησε δικαίωμά του να κάνει στην Αίγυπτο οικογενειακό τουρισμό με δημόσια δαπάνη, υποδηλώνει ότι αντιλαμβάνεται την πρωθυπουργία , ως προσωπικό δικαίωμα.

Πήγη: Ieidiseis


Έχει διαβαστεί 636 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 593 επισκέπτες και 0 μέλη.