Σαν να πρόκειται για εμπορικό κατάστημα, η κυβέρνηση διαλαλεί «εκπτώσεις» στην είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών στην Εφορία, με στόχο να αυξήσει τις εισπράξεις της. Αφού με τη φοροληστεία γονάτισε τα λαϊκά νοικοκυριά και τα οδήγησε σε νέο κύκλο χρέους, έρχεται τώρα να προσφέρει έκπτωση 4% για εφάπαξ αποπληρωμές, που σημαίνει μια τρύπα στο ... Περισσότερα
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Υποσχέθηκε «προοπτική» για το μεγάλο κεφάλαιο και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής
από Η Άλλη Άποψη
Τη «σωτηρία» και τις «προοπτικές» που δημιουργήθηκαν στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας διαφήμισε οΚυριάκος Μητσοτάκηςμιλώντας σε συγκέντρωση της ΝΔ στονΑσπρόπυργο.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για νομοσχέδιο που η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για την δήθεν εξυγίανση των Ναυπηγείων, και του Σκαραμαγκά τα όποια παραχωρήθηκαν σε νέους «σωτήρες» επενδυτές. Σωτηρία και προοπτική βέβαια υπάρχει για το κεφάλαιο αφού στήνουν, όπως έχει καταγγείλει το ΚΚΕ, μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπου δεν θα εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, δεν θα υπάρχουν ΣΣΕ, θα «κουρεύονται» δεδουλευμένα, θα υπάρχουν εργαζόμενοι δύο και τριών ταχυτήτων.
Αποδεικνύοντας, άλλη μια φορά, πόσο γρήγοροι και αποτελεσματικοί είναι για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του ξεμπλόκαρε άλλη μιαν «επένδυση», το Εμπορευματικό Κέντρο, με στόχο να γίνει το Θριάσιο το μεγαλύτερο τέτοιο κέντρο των Βαλκανίων, σε άλλη μια προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης.
Ακόμα, στο φόντο των τραγικών περιστατικών των τελευταίων ημερών με τους θανάτους από ελλείψεις και κενά στα ασθενοφόρα, ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία λέγοντας«θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας.Βέβαια η «κεντρική πολιτική προτεραιότητα» είναι η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, με κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, με λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και διαιώνιση των τεράστιων κενών σε μια σειρά ειδικότητες και τομείς.
Άλλωστε η υπόσχεση του Κ. Μητσοτάκη ότι«θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές», αποτελεί πραγματικά «σταγόνα στον Ωκεανό» των ελλείψεων, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας είναι μονίμως σε οριακή κατάσταση.