Δευτέρα, 27 Απρ, 2026

  • Συνάντηση Μητσοτάκη και Τασούλα: «Διαφήμιση» της αντιλαϊκής πολιτικής και των συμφωνιών μεγαλύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους
  • Δίκη Τεμπών: Το ένοχο κράτος επαναφέρει προκλητικά το αφήγημα ότι «για όλα φταίει ο σταθμάρχης», συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης
  • Ήμαστε 2, ήμαστε 3, είμαστε 1013!
  • Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»
  • ΚΚΕ: Η αρχειοθέτηση των υποκλοπών αναδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης αποτελούν συστατικό στοιχείο του αστικού «κράτους δικαίου»
  • ΠΑΜΕ: Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!
Συνάντηση Μητσοτάκη και Τασούλα: «Διαφήμιση» της αντιλαϊκής πολιτικής και των συμφωνιών μεγαλύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους1 Δίκη Τεμπών: Το ένοχο κράτος επαναφέρει προκλητικά το αφήγημα ότι «για όλα φταίει ο σταθμάρχης», συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης2 Ήμαστε 2, ήμαστε 3, είμαστε 1013!3 Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»4 ΚΚΕ: Η αρχειοθέτηση των υποκλοπών αναδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης αποτελούν συστατικό στοιχείο του αστικού «κράτους δικαίου»5 ΠΑΜΕ: Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Το σύστημα είναι ένοχο»!

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε τραγουδήσει προφητικά: «Το σύστημα είναι ένοχο/Και οι συνθήκες της ζωής/Το σύστημα είναι ένοχο/Μα δεν το δίκασε κανείς»Στις μέρες όπου τα σκάνδαλα και η σχετική συζήτηση έχει ανέβει στα ύψη και δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις, χρειάζεται να δούμε κάποια ζητήματα βαθύτερα.Η αιτία τους βρί... Περισσότερα

Με την ορμή του συντονισμένου αγώνα και της αλληλεγγύης θα συναντηθούν την Δευτέρα με την κυβέρνηση οι βιοπαλαιστές

από Η Άλλη Άποψη
Με την ορμή του συντονισμένου αγώνα και της αλληλεγγύης θα συναντηθούν την Δευτέρα με την κυβέρνηση οι βιοπαλαιστές

Για την Δευτέρα, στη 1 μ.μ. οριστικοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των αγρτοκτηνοτρόφων από τα δεκάδες ισχυρά μπλόκα της χώρας με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε τα γνωστά τελεσίγραφα περί προϋπόθεσης για «ανοιχτούς δρόμους», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «εποικοδομητική συζήτηση» και στα «θετικά αποτελέσματα» του διάλογου - παρωδία που οργάνωσε με τους «πρόθυμους» συνομιλητές της, δηλαδή με τα στελέχη της που το μόνο που εκπροσωπούν είναι ο εαυτός τους. 

Την ίδια στιγμή τα χιλιάδες τρακτέρ παραμένουν επί έκτη εβδομάδα παρατεταγμένα και ακλόνητα στα μπλόκα στα κομβικά σημεία της χώρας όπως ακριβώς αποφάσισαν οι εκατοντάδες εκπρόσωποι των μπλόκων στην μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στο πλευρό τους βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα όλος ο λαός, από τον οποίο οι βιοπαλαιστές δέχονται την μαζική αλληλεγγύη. Αποτέλεσμα, άλλωστε, αυτής της πίεσης που ασκεί ο μεγαλειώδης αγώνας χιλιάδων βιοπαλαιστών και η ενότητα του ήταν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να καλέσει τους πραγματικούς αγρότες από τα πραγματικά μπλόκα σε συνάντηση.

Αποδεικνύοντας πως λειτουργούν συντονισμένοι σαν «ένα μπλόκο» θέτουν τους δικούς τους όρους συγκροτώντας μέσα από την Πανελλαδική τους Σύσκεψη, συλλογικά 30μελή επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει στην επικείμενη συνάντηση με την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση κάνουν ξεκάθαρο πως απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις στα αιτήματα τους και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει μέτρα που θα τα ικανοποιούν και θα τους επιτρέπουν να ζήσουν από τον μόχθο τους και όχι μέτρα σαν αυτά που εξήγγειλε και τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Από τις απαντήσεις επί των συγκεκριμένων αιτημάτων που θα πάρουν και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση θα εξαρτηθεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων, η οποία έτσι κι αλλιώς θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από τους ίδιους τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.


Έχει διαβαστεί 272 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 789 επισκέπτες και 0 μέλη.