Του Αλέκου Χατζηκώστα* Πέντε εργάτριες έφυγαν από το σπίτι τους για το μεροκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ. Κάηκαν ζωντανές σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, αυτήν τη φορά στη βιομηχανία «Βιολάντα» στα Τρίκαλα. Ενα έγκλημα που δικαίως συγκλονίζει όλη την εργατική τάξη και προσθέτει νέα θύματα στον ακήρυχτο πόλεμο από το κράτος και τ... Περισσότερα
Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
από Η Άλλη Άποψη
Τηνσύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί τοπόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του μπλακ άουτ στο FIR Aθηνώνζητάει ηΚοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ που είναι μέλη της ΕπιτροπήςΝίκος Καραθανασόπουλος,Διαμάντω Μανωλάκου,Νίκος ΑμπατιέλοςκαιΒασίλης Μεταξάςαπέστειλαν σχετική επιστολή προς την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Φ. Αραμπατζή στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εξαιτίας της σοβαρότητας του ζητήματος και τα επικίνδυνα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, ζητά την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για να συζητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του blackout στο FIR Aθηνών.
Στην συνεδρίαση αυτή πρέπει να κληθεί εκτός από τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, η Επιτροπή Διερεύνησης, οι αρμόδιοι φορείς οργάνωσης ελέγχου και ασφαλείας των πτήσεων καθώς και οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων οργάνων των εργαζομένων».