Ως «μεγαλύτερη προστασία για τους οφειλέτες» διαφημίζει η κυβέρνηση το νέο πλαίσιο για τους servicers. Βάζει προθεσμίες στις απαντήσεις, όρια στις προκαταβολές, πρόστιμα και υποχρεωτική πρόταση ρύθμισης πριν από τον πλειστηριασμό. Μόνο που ο πλειστηριασμός μένει εκεί, στο τέλος της διαδρομής, ως ο ισχυρότερος εκβιασμός στον οφειλέτη πο... Περισσότερα
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Οκτώβρη ζήτησε ο πρόεδρος των βιομηχάνων
από Η Άλλη Άποψη
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Οκτώβρη του 2018 ζήτησε ο πρόεδρος τουΣυνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων(ΣΕΒ)Θεόδωρος Φέσσαςαπό την υπουργό ΕργασίαςΈφη Αχτσιόγλουπου παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη.
Ισχυρίστηκε ότι «αν υπήρχε λόγος επίσπευσης κατά ένα πεντάμηνο των προθεσμιών αναφορικά με την εκκίνηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, υπάρχει τώρα ακόμη σοβαρότερος λόγος ανάλογης επίσπευσης της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, άμεσα από 1.10.2018 με μια ακόμη τροπολογία». Ανέφερε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 97 του Ν. 4387/2016, είχαν αυξηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων υπέρ της επικουρικής ασφάλισης κατά 0,50% + 0,50% με ημερομηνία λήξης τις 31.5.2019» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει άμεσα αυτή την αύξηση».
Σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του «νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου» για τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, ανέφερε πως «η διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία δεν πρέπει επ’ ουδενί να καταστεί προσχηματική», θυμίζοντας ότι ο αντεργατικός νόμος προβλέπει ως κριτήρια για τον κατώτατο μισθό την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Ο πρόεδρος των βιομηχάνων ανέφερε πως «το ύψος των μισθών και μεταξύ αυτών και το ύψος των κατώτατων μισθών, που μπορεί να έχει μια οικονομία, συνδέεται με την παραγωγή και την παραγωγικότητά της. Με την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή της». Ισχυρίστηκε ακόμα πως «ο κίνδυνος μιας τεχνικά μη επαρκώς τεκμηριωμένης αύξησης των μισθών να λειτουργήσει σε βάρος της νόμιμης απασχόλησης είναι υπαρκτός».