Τρίτη, 12 Μαΐ, 2026

  • Από πού;
  • Συμπλήρωμα
  • Νέο επεισόδιο έντασης της κρατικής καταστολής στο ΑΠΘ
  • Ο Ν. Δένδιας είπε πως το drone είναι ουκρανικό και ανέδειξε την «ελευθερία ναυσιπλοΐας» των εφοπλιστών ως σημείο «τριβής» με «φίλους και εχθρούς»
  • Και πάλι για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
  • Τουρκία: Κρίκος κλιμάκωσης των ανταγωνισμών η νομοθέτηση των διεκδικήσεών της σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο
Από πού;1 Συμπλήρωμα2 Νέο επεισόδιο έντασης της κρατικής καταστολής στο ΑΠΘ3 Ο Ν. Δένδιας είπε πως το drone είναι ουκρανικό και ανέδειξε την «ελευθερία ναυσιπλοΐας» των εφοπλιστών ως σημείο «τριβής» με «φίλους και εχθρούς»4 Και πάλι για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος5 Τουρκία: Κρίκος κλιμάκωσης των ανταγωνισμών η νομοθέτηση των διεκδικήσεών της σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περήφανη ... εμπλοκή

Μαθήματα ...πατριωτισμού παραδίδει η κυβέρνηση, αποσπώντας πανάξια το χειροκρότημα από την «πατρίδα» στην οποία απευθύνεται: Των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που η εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στους ανταγωνισμούς με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι τρόπος ύπαρξης για την κερδοφορία τους την εποχή που ο κόσμ... Περισσότερα

Ο Ν. Δένδιας είπε πως το drone είναι ουκρανικό και ανέδειξε την «ελευθερία ναυσιπλοΐας» των εφοπλιστών ως σημείο «τριβής» με «φίλους και εχθρούς»

από Η Άλλη Άποψη
Ο Ν. Δένδιας είπε πως το drone είναι ουκρανικό και ανέδειξε την «ελευθερία ναυσιπλοΐας» των εφοπλιστών ως σημείο «τριβής» με «φίλους και εχθρούς»

Προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της σάπιας και πολεμοκάπηλης ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως «θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου, καθώς και τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας που συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης, σχετικά με στοιχεία που αφορούν το drone που ανελκύσαμε στην Ελλάδα, το USV, για το οποίο έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό. Καταλαβαίνετε ότι η παρουσία αυτού του USV, του θαλάσσιου drone, επηρεάζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και επηρεάζει επίσης την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

Θυμίζουμε πως ο υπ. Άμυνας της κυβέρνησης του πολέμου το Σάββατο, μιλώντας σε προσυνέδριο της ΝΔ, είχε δηλώσει πως το ουκρανικό drone ήταν «ξένης χώρας» και βρέθηκε... «εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων» (!) για να ομολογήσει στη συνέχεια ότι «ξέρουμε τι είναι και περίπου ξέρουμε και τι περιέχει», ενώ συνεχίζοντας τόνισε πως «δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε, δημιουργούμε τις δυνατότητες ώστε η πατρίδα μας να παράγει και να μπορεί να εξοπλίσει το Πολεμικό Ναυτικό με τα πιο εξελιγμένα drones και αντι-drones συστήματα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή».

Είχε επιλέξει δηλαδή να αναδείξει τη δυνατότητα της Ελλάδας να πραγματοποιήσει τις ίδιες βρώμικες ιμπεριαλιστικές αποστολές για να κάνει ...«εθνικά υπερήφανους» τους αστούς που διεκδικούν μερτικό από τη λεία των ανταγωνισμών. 

Σήμερα επίσης ανέφερε ότι με τους ομολόγους του θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, καθώς και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ και τη γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή άμυνα. 

Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει την «ετοιμότητα» της κυβέρνησης να συμμετάσχει σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ για την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας» με κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων που έχουν εφοπλιστές και άλλοι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι. 


Έχει διαβαστεί 16 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 297 επισκέπτες και 1 μέλος.