Τετάρτη, 21 Οκτ, 2026

  • Σε πανικό η κυβέρνηση από τη μεγάλη συμμετοχή και κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών σε όλη την Ελλάδα...
  • Τους έπεσε βαρύ στον «ΣΚΑΪ»
  • Από την Ελλάδα έως τη Γαλλία, ίδια η αιτία! Σήμερα παντού ξεσηκωμός
  • ΚΚΕ: Η έγκριση του απαράδεκτου τουρκολιβυκού μνημονίου ξεμπροστιάζει την πολιτική της εμπλοκής
  • Κρατικός προϋπολογισμός 2027: Στενός κορσές» για τις λαϊκές ανάγκες, ευρύχωρος μόνο για τους ομίλους
  • Νέες φουρτούνες στα «ήρεμα νερά» με την κύρωση του τουρκολιβυκού συμφώνου από το καθεστώς Χαφτάρ
Σε πανικό η κυβέρνηση από τη μεγάλη συμμετοχή και κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών σε όλη την Ελλάδα...1 Τους έπεσε βαρύ στον «ΣΚΑΪ»2 Από την Ελλάδα έως τη Γαλλία, ίδια η αιτία! Σήμερα παντού ξεσηκωμός3 ΚΚΕ: Η έγκριση του απαράδεκτου τουρκολιβυκού μνημονίου ξεμπροστιάζει την πολιτική της εμπλοκής4 Κρατικός προϋπολογισμός 2027: Στενός κορσές» για τις λαϊκές ανάγκες, ευρύχωρος μόνο για τους ομίλους5 Νέες φουρτούνες στα «ήρεμα νερά» με την κύρωση του τουρκολιβυκού συμφώνου από το καθεστώς Χαφτάρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με αισιοδοξία και πείσμα

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!Από σήμερα ξεκινάει ένας νέος κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Με τα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις, την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, τη διαδήλωση των συνταξιούχων της Αττικής.Ένας μήνας πλούσιας δράσης βρίσκεται μπροστά. Αγκαλιάζει όλους τους κλάδους και τους χώρους δο... Περισσότερα

Ο πρωθυπουργός αγωνιά για την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου και την «κοινωνική στήριξη» στα θανάσιμα σχέδια των αστών

από Η Άλλη Άποψη
Ο πρωθυπουργός αγωνιά για την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου και την «κοινωνική στήριξη» στα θανάσιμα σχέδια των αστών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της σάπιας και πολεμοκάπηλης ΕΕ εξέφρασε την αγωνία του για την βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων καθώς σφαδάζουν χάνοντας στον ανταγωνισμό από ΗΠΑ και Κίνα. 

Ενώ λοιπόν αναμένεται να σφαχτούν μεταξύ τους γιατί η ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και η οξυμένη αντιπαράθεση για το μέγιστο κέρδος είναι σιδερένιοι νόμοι αυτού του συστήματος, θα ψάξουν να βρουν επιπλέον τρόπους για να ματώσουν τους λαούς και να τους πείσουν να συρθούν στα σφαγεία. 

«Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της εάν θέλει να υποστηρίξει το κοινωνικό της μοντέλο, να επενδύσει στην άμυνα και να θωρακιστεί απέναντι στην κλιματική κρίση. Αυτό είναι το κύριο αντικείμενο του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο θα ξεκινήσει σε λίγο» είπε ο Μητσοτάκης. Μόνοι τους όμως εδώ και πολλούς μήνες έχουν ομολογήσει ότι αυτό σημαίνει μία ατελείωτη ευελιξία, 13 ώρες δουλειάς και σακατεμένες ζωές για όσους δεν πεθαίνουν στα χώρους δουλείας, στον ακήρυχτο πόλεμο στην εργατική τάξη. Σημαίνει πως ακόμα και οι αποταμιεύσεις και τα συνταξιοδοτικά ταμεία θα πρέπει να αξιοποιούνται για να στηρίζεται η πολεμική οικονομία.  

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «Η ανταγωνιστικότητα από μόνη της είναι μία αρκετά αφηρημένη έννοια αν δεν συνδυαστεί με περισσότερες και καλύτερα πληρωμένες δουλειές και κυρίως με καλύτερες και χαμηλότερες τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση ακρίβειας. Αν δεν συμβούν, λοιπόν, αυτά, θα είναι δύσκολο να έχουμε και την κοινωνική στήριξη η οποία είναι απαραίτητη για τις κρίσιμες αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν από εδώ και στο εξής». Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβούν, το ξέρουν, για αυτό επιστρατεύουν τη βία και το ψέμα. Δεν μπορεί να κερδίζει το κεφάλαιο και ταυτόχρονα να έχει οφέλη ο λαός.

Για αυτό ομολογούν και τους φόβους τους. Η «κοινωνική στήριξη» θα είναι δύσκολη γιατί όντως οι λαοί δεν θα ανέχονται αιώνια τον σφαγιασμό τους. Καθημερινά ομολογούν ότι έχουν αντιθέσεις και ρωγμές. Στο χέρι του λαού είναι με το ΚΚΕ να τις κάνει ρήγματα δυναμώνοντας την αντικαπιταλιστική πάλη. 

Κατά τα άλλα ισχυρίστηκε πως θα εστιάσει στα ζητήματα της «αγοράς ενέργειας», δηλαδή το με τι όρους θα εξασφαλιστεί μείωση του ενεργειακού κόστους για τους βιομηχάνους, σε ένα περιβάλλον που αυτό αφήνει το αποτύπωμα του στις ενδοαστικές αντιθέσεις και στις διεργασίες αναμόρφωσης του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος.


Έχει διαβαστεί 325 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 845 επισκέπτες και 0 μέλη.