Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»
  • Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα
  • "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης
  • Ομολογία Χρυσοχοΐδη...
  • Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ1 Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»2 Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα3 "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης4 Ομολογία Χρυσοχοΐδη...5 Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του. Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπερά... Περισσότερα

ΟΓΕ: «Οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε μια κοινωνία που θέλει τα παιδιά μας ναρκωμένα»

από Η Άλλη Άποψη
ΟΓΕ: «Οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε μια κοινωνία που θέλει τα παιδιά μας ναρκωμένα»

«Οι ανάγκες μας για μια ζωή με ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο δεν χωράει σε μια κοινωνία που θέλει εμάς και τα παιδιά μας ναρκωμένα, θολωμένα και άβουλα, συμβιβασμένα με τη σημερινή βαρβαρότητα», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σε ανακοίνωση της με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Υπογραμμίζει επίσης:

«Η πανδημία έστρωσε το έδαφος όχι μόνο για την αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών, αλλά και για τη διάδοση της ναρκωκουλτούρας.

• Υπολογίζεται ότι μόνο στην Αττική αυξήθηκε κατά 650% η χρήση αμφεταμίνων κατά τη διάρκεια της καραντίνας σύμφωνα με ανάλυση των λυμάτων της Ψυττάλειας.

• Σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ τα μαγαζιά που πουλάνε χασίς και προϊόντα κάνναβης έμειναν ανοιχτά γιατί θεωρήθηκαν μαγαζιά με είδη πρώτης ανάγκης!

• Στην Ολλανδία τα "coffee shops" δεν έμειναν κλειστά ούτε για 15 μέρες και το επιχείρημα της κυβέρνησης ήταν να μη στραφούν οι χρήστες στο παράνομο εμπόριο και χάσει έσοδα το κράτος!

• Οι πωλήσεις κάνναβης αυξήθηκαν κατά 25% στις διαδικτυακές πλατφόρμες ανωνυμίας και παράνομων συναλλαγών, ενώ οι "ναρκωεπενδυτές" απέκτησαν αυτήν την περίοδο και νόμιμες πλατφόρμες.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις πρόβαλαν στην πανδημία την ατομική μας ευθύνη για να κρύψουν ότι αφήνουν τις οικογένειές μας έρμαια των επιχειρηματικών ομίλων και της επιδίωξής τους για περισσότερα κέρδη. Πρόκειται για τους ίδιους που βαφτίζουν την εξάρτηση "ατομική επιλογή" ή "ατομική ελευθερία" για να θεωρείται ο κάθε χρήστης μοναδικός υπεύθυνος γι' αυτή.

Αυτοί οι ίδιοι άφησαν στο έλεος τους χρήστες μέσα στην πανδημία χωρίς μέτρα στήριξης και προστασίας.

Νέα γυναίκα,

Απευθυνόμαστε σε σένα που βιώνεις την ανασφάλεια για την υγεία, το εισόδημα, τη δουλειά και το ωράριο -"λάστιχο", τη βία σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Απευθυνόμαστε σε σένα που τα μέτρα της κυβέρνησης μπροστά στη νέα κρίση σου σφίγγουν ακόμα πιο σφιχτά τη θηλιά στο λαιμό, δεν σ’ αφήνουν να πάρεις ανάσα.

Βλέπεις το μέλλον σου χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της μητρότητας, χωρίς δωρεάν Υγεία για σένα και την οικογένειά σου, αλλά με "ελεύθερα ναρκωτικά".

Βλέπεις να κάνουν κάθε προσπάθεια για να τσακίσουν τη φωνή σου και να καταστείλουν τους αγώνες για μια ζωή με δικαιώματα και από την άλλη να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ναρκώσουν τη συνείδησή σου.

Αυτοί που εκμεταλλεύονται τον μόχθο σου παρουσιάζουν ως δήθεν προοδευτικό και ακίνδυνο μέτρο τη νομιμοποίηση των λεγόμενων μαλακών ναρκωτικών, ενώ πρόκειται για μια τεράστια μπίζνα δισεκατομμυρίων με τραγικές συνέπειες στην αύξηση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης. Ταυτόχρονα πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια προκειμένου να μείνει η νέα γένια ναρκωμένη και θολωμένη, ακίνδυνη για τα συμφέροντά τους.

Μας θέλουν να μη βγάζουμε μιλιά, ενώ πνιγόμαστε από την εκμετάλλευση και την καταπίεση, να μη διεκδικούμε συλλογικά τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Μας θέλουν "ναρκωμένες" για να καταστέλλουν το μυαλό και τη δράση μας.

Δεν θα τους αφήσουμε.

To μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας είναι ασύμβατο με τα ναρκωτικά και τη ναρκωκουλτούρα

Διεκδικούμε:

• Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες "στεγνών" προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. Προγράμματα που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη, με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών.

• Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα στρατόπεδα.

• Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.

• Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση.

• Παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης. Πρόληψη και απεξάρτηση δημόσια και δωρεάν για όλους με ενίσχυση των προγραμμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

• Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε "σκληρά - μαλακά".

• Όχι στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης.

• Μέτρα για την προστασία όλων των τοξικοεξαρτημένων από την πανδημία του κορονοϊού.

• Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των Κέντρων Πρόληψης και των θεραπευτικών προγραμμάτων με σκοπό την πρόληψη των υποτροπών και την ενδυνάμωση του κινήτρου θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης ενόψει μιας νέας καραντίνας».

Έχει διαβαστεί 59 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 190 επισκέπτες και 1 μέλος.